Proč mi trafíčko z televize vyhazuje jistič?
Filip Dobiáš:
Televizor Rubín měl spínaný zdroj s ferit. trafem, takže trafo nelze použít pro síťotovou frekvenci 50Hz.
František Janeček:
Citace: flightboy 24.12.2013, 02:57
Dostal jsem nápad, že si postavím nabíječku autobaterií, no a chtěl jsem ji postavit z různých zbytků a přebytků co se mi doma válí, no prostě tak abych do toho nevrazil ani korunu :-[
Takže jsem po rozkuchání staráho televizoru rubin tesla z něho vydoloval traíčko, má mnoho vývodů, takže mi dalo celkem dost práce určit dva a dva vývody, které by si odpovídaly tranformačním poměrem..nicmé ně jsem je našel, ale nastal problém. Když to dám do zástrčky, tak to běhěm chvilky, ale spíš okamžitě vyhodí jistič :(
Moje otázka zní proč, nebo co jsem udělal špatně?
Z ho.na bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš, tak sebe. :) :) :)
Jiří Schwarz:
Citace: Filip Dobiáš 25.12.2013, 10:59
Televizor Rubín měl spínaný zdroj s ferit. trafem, takže trafo nelze použít pro síťotovou frekvenci 50Hz.
Já jsem pod označením "starý Rubín" myslel elektronkový přístroj, kde bylo síťové trafo řádově 250W. A v jednom elektronkovém modelu barevného "Rubína" bylo trafo kolem 400-500W. Ale to je zhruba začátek 80. let minulého století...
Filip Dobiáš:
Citace: Jiří Schwarz 25.12.2013, 11:10
Já jsem pod označením "starý Rubín" myslel elektronkový přístroj, kde bylo síťové trafo řádově 250W. A v jednom elektronkovém modelu barevného "Rubína" bylo trafo kolem 400-500W. Ale to je zhruba začátek 80. let minulého století...
Já jsem předpokládal, že pán má nejspíš ten "novější" Rubín.
flightboy:
Ano, je to ten novější rubín, někdy okoloroku výroby 92 tipuju, trafíčko i deska z které jsem ho vyletoval vypadá uplně stejně jako na tom obrázku a jádro je feritové, takže s tím toho teda asi moc neudělám :(
Každopádně děkuju za rady a přeju pěkný zbytek vánočních svátků :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana