Je nutné při změně sazby z D25 na D35 vyměnit vodiče na elektroměr Al za Cu?

<< < (4/8) > >>

Milan Hudec:
Milane, zrovna v tomto případě pokud jsou Al vodiče v pořádku bych trvání si na jejich výměně bral více coby buzeraci než technicky opodstatněný požadavek, z praxe vím, že když budu nutit zákazníka požadujícího přidání zásuvky měnit dråty až do elektrárny, tak mě vyžene a zbastlí si to sám plochou dvojlinkou.

Milan Karvánek:
Milane, to já sice vím, ale nicmíně:
a/ v roli RT nebo montéra nejsem ten kdo tu určuje pravidla (pýcha některých rádoby elektro itelektuálú a jiných mudrlantů je mi směšná)
b/ v roli živnostníka mě nestejné uplatńování daných zákonů a předpisů ekonomicky poškozuje
c/ mám legitimní právo hájit své zájmy, proto trvám na jednotném uplatňování daných pravidel, když už je někdo mocnější než jsme my stanovil

:)  :)  :)

Milan Hudec:
Milane rozumím, ale od RT očekávám " vidění za roh" bez toho je pro mne pouze přeplacený pěšák se zkouškama ověřujícíma zda dotyčný umí číst a psát.

Milan Karvánek:
Ano "za roh" se člověk naučí vidět hlavně léty praxe a někteří k tomu mají tak nějak talent od mládí. Ale v současném pojetí předpisů a zákonů v ČR opravdu není RT tím, kdo může vykládat pravidla dle své intuice i když se mi to také nemusí vždy líbit   :'(

Milan Hudec:
Souhlas, za mne je téma vyčerpáno :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana