Lze LED "žárovku" použít v lampičce s dvouvodičovým přívodem?
František Šohajda:
;D ;D ;D ;D
Nevím proč by se nemohla používat !
Každá žárovka LED má chladič pod krytem nebo ho má v II.tř izolace.....
Pokud ne tak to není žárovka LED pro použití u nás! Tak kontaktovat ČOIKu !
PS:Nevím jak by jste chtěl k LEDce připojit PE vodič ? Přes objímku ? ;D ;D
Kdyby se nesměla použít na 2 vodiče! ;)
Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda 12.12.2013, 12:23
;D ;D ;D ;D
Protože to výrobce uvádí v návodu k použití. Na rozdíl od norem je návod k použití závazný.
Tedy hezky, česky to znamená, že pokud výrobce v návodu napíše, že pro bezpečnost máte před použitím udělat dřep, pak je to jeho právo. A vy, pokud chcete dodržet návod, tak dřep uděláte aniž byste přemýšleli nad tím zda je to OK nebo ne.
Citace: František Šohajda 12.12.2013, 12:23
A ČOI neudělá nic jiného, než ten dřep. ČOI je úředník, který dodržuje pravidla. A Návod k použití tvoří výrobce, ne ČOI. Nepřisuzujte ČOI vlastnosti, které nemá ani memůže mít!
kbulda:
Dřep udělá leda tak Němec. Průměrný Čech návody ani nečte, našroubuje žárovku a svítí.
Ižák Ctibor:
Riešenia sú podľa mňa 2,
Ak použijete LED žiarovku na 12V , a pred lampičkou bude niekde schované príslušné trafo (mimo tejto lampičke), nevidím dôvod, prečo by nemohol byť prívod dvoj-vodičový. Ak ale použijete LED- žiarovku na 230V , kde je až v žiarovke je upravené napätie z 230V na 12V a ak lampička nie je vyhotovená v triede 2 , ochranný vodič tam musí byť.
Fuk Tomáš:
Citace: Lukáš Rotrekl 12.12.2013, 11:59
Mě osobně by spíš zajímalo proč to zakázal a zřejmě by u mě tento výrobek nebudil důvěru.
Důvod bude velmi prostý - izolace mezi primárním obvodem a LEDkami/chladičem není dostatečná pro II. třídu ochrany.
Na rozdíl od jiných laciných čínských LED svítivek na to zde alespoň dovozce upozorňuje (byť by to upozornění mělo být pregnantnější). Co jsem měl některé laciné čínské LED svítivky rozebrané, tak výdržné impulsní napětí jejich izolace odhaduji max. do 1 kV. Izolační mezera na plošňáku 1 mm apod.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana