Lze LED "žárovku" použít v lampičce s dvouvodičovým přívodem?
Milan Hudec:
Omlouvám se že odborníkům skáču do bádání, ale jaksi mě není jasné proč bych si měl do lampičky dávat namísto žárovky ledku.
Václav Třetí:
Citace: Jiří Schwarz 14.12.2013, 09:46
Kdo si nezkusil stvořit "LED žárovku" podle návodu v Praktické elektronice (Aradio), netuší, co to je "adrenalinové osvětlení"!
Pamatuji velice dobře tento článek a návod, probírali jsme to také docela zevrubně zde v těchto diskusích.
Já nějakou poměrně krátkou dobu to vydání čísla s tímto LED zabijákem při osobním setkání s pracovníky redakce protestoval proti vydávání takových návodů a jako vysvětlení se mi dostalo odpovědi, že mají málo autorů a že vědí že "to není úplně v pořádku".
Posléze začali problém řešit tím, že spojili Amatérské radio s Praktickou elektronikou a posléze zrušili vydávání již spojeného modrého Amatérského radia a Konstrukční elektroniky. Když jsem s nimi mluvil naposledy, zase si stěžovali, že nyní nemají dostatek prostoru pro některé rubriky, hlavně týkající se radioamatérský ch aktivit. Dále si stěžovali, že jsou dnes pouze abonentským časopisem a v přímém prodeji v trafikách skoro nic neprodají a to že je problémem dalšího rozvoje časopisu.
Vzpomenu-li si, jak se dlouholetý šéfredaktor Amatérského radia ing. František Smolík snažil časopis držet i přes nepřízeň totalitní doby a nedostatek papíru na zvětšení rozsahu jednotlivých čísel i na zvýšení nákladu, na který si dovolil dost ostře stěžovat i v normalizační době v úvodníku prvního čísla jednoho ročníku uprostřed 70. let a jak dokázal všelicos prosadit (např. vydávání modré konstruktérské řady v roce 1976 jako náhradu za zhruba obsahově poloviční zrušený radiový konstruktér vydávaný ve formátu A5), tak se obávám, že se v hrobě obrací.
Až zase potkám někoho z redakce, budu jim muset navrhnout, aby zkusili naložit starší neprodané a popř. nepovedené výtisky PE do auta a objet základní školy v celé zemi a nabídnout je žákům 6. až 9. tříd základních škol a středoškolákům . Třeba se opět zvýší zájem mládeže a oni přestanou řešit prapodivný kruh proč to nejde.
P.S. Omlouvám se za příspěvek, který je na hranici zaměření tohoto portálu, ale nedalo mi nezareagovat na příspěvek kol. Schwarze, o kterém vím, že je mu tato problematika velmi blízká stejně jako mně a jistě mnohé z napsaného ví nebo tuší.
P.P.S. to kol. Hudec: Nikdo vás k tomu nenutí, ovšem jsou občas mezi námi takoví (blázni), co chtějí ušetřit za každou cenu a všude. Takže to je pro ně.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana