Lze LED "žárovku" použít v lampičce s dvouvodičovým přívodem?
Michal Hajek67:
Moderátor: Uvedl jste odkaz na hlavní stránku, kde se určitě nic o tom nepíše. Pokuste se přečíst pravidla diskusí a uveďte zdroj informace v souladu s nimi.
Lze LED "žárovky" používat ve světlech, připojených dvouvodičovou šňůrou - klasicky třeba malé lampičky u postele?
Například na www. se v návodech píše, že ne.
Kde je to upraveno, případně platí to obecně, nebo podle typu/provedení LED "žárovky"?
Miroslav Minařík:
Opravdu to na té hlavní stránce nebylo. Musíte se proklikat k nějakému návodu. Přidal jsem to do přílohy.
Lukáš Rotrekl:
Samozřejmě, že můžete, pokud tam půjde našroubovat. Ale výrobce to zakázal, takže to děláte na vlastní riziko.
Mě osobně by spíš zajímalo proč to zakázal a zřejmě by u mě tento výrobek nebudil důvěru.
Michal Hajek67:
Citace: Lukáš Rotrekl 12.12.2013, 11:59
Samozřejmě, že můžete, pokud tam půjde našroubovat. Ale výrobce to zakázal, takže to děláte na vlastní riziko.
Mě osobně by spíš zajímalo proč to zakázal a zřejmě by u mě tento výrobek nebudil důvěru.
Tak na tom webu to mají právě snad u všech LED, na které jsem narazil. A je pravda, že u úplně jiné LED, co mám doma (ve dvouvodičové lampičce), tak když se člověk dotkne "chladiče" té LED (vypnuto vypínačem), tak je vidět, jak trochu svítí. Což moc pocitu bezpečí nepřidá. Ano, jistě, ten vypínač na šňůře asi vypíná jen jeden vodič (na což nevím, jestli je norma), ale i tak. To byla LED, kupovaná normálně v obchodě a u ní o žádném podobném omezení/varování nebyla řeč. Takže jsem si nebyl jistý, jestli ty tři vodiče nejsou brány jako samozřejmost.. .
Miroslav Minařík:
Citace: Lukáš Rotrekl 12.12.2013, 11:59
Asi tak to cítím také. Zase nějaký dovozce si nedal práci se zjišťováním podrobností a souvislostí a zakázal to bez udání příčiny. Pokud existuje nebezpečí NDN na chladiči, tak to má být uvedeno.
Těch mizerných technických překladů existuje tolik, že se nad tím už ani nepozastavuji. Jednou jsem do jedné firmy volal zda myslí rozdělovačem tu skříň, které říkáme rozvaděč a bylo mi vysvětleno, že se musí striktně držet toho, co napsal zahraniční partner.
Co k tomu dodat? Ať si to každý doplní sám ... (plc)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana