Proč vybavuje centrální proudový chránič?
Jirka Š. Svejkovský:
Připojení klimy serverovny za chránič je úlet hodně velký. :o
Tomáš Vrabec:
Tak už se mi podařilo dohledat autora této lahůdky, je to dodavatelem outsourcovaná firma z Velkého Meziřičí
Elektroinstala ce a IT řešení, ale klímu hodí na chránič s bojlerem a kuchyní .. no co dodat.
V tuhle chvíli jsem provizorně shodil všechny jističe kromě klimatizace a chránič drží.
Je mi jasné, že to není řešení, ale v tuhle chvíli je priorita vedení jasná - za každou cenu ať jede klimatizace.
Hodím sem pak kdyžtak echo, kde byl problém.
Pavel Horský:
Tu klimatizaci zcela jistě zapojte mimo chránič! Ta nemá na chrániči co dělat.
Martin H.:
Citace: Pavel Horský 11.12.2013, 14:42
Tu klimatizaci zcela jistě zapojte mimo chránič! Ta nemá na chrániči co dělat.
Jedná z mála naozaj opodstatnených výnimiek.
Ale to nemusí byť všetko. Podľa obrázku je chránič 3-fázový. Ak by sme predpokladali relatívne rovnomerne rozloženú záťaž na jednotlivé fázy, normlálne drobné unikajúce prúdy by sa mali vektorovo sčítať, t.j. navzájom rušiť k nule.
V skutočnosti však chránič vypínal. Podľa mňa treba pátrať ďalej po príčine.
Tomáš Žabka:
Já bych zkusil majiteli navrhnout následující:
pokud je v rozvaděči dostatek místa. Pořídil bych pro obvody, které to vyžadují jističo-chrániče a osadil je na místo jističů. Investice cca 1000kč na jeden obvod. Pro firmu to není nijak tragické a byl by problém vyřešen. Pokud to dělá některý z obvodů přístupných laiky tak se to ukáže a pokud to dělá některý z obvodů pevně osazených tak se to ukáže až časem kdy z degraduje izolace na tolik, že to vyhodí jistič. Další věc je, že může být vše naprosto v pořádku, protože když jsem proměřoval u nás na firmě spotřebiče tak v podstatě u některých počítačů, monitorů a tiskáren jsem naměřil unikající proud, až 0,3mA což je celkem dost takže stačí, aby se potkalo dostatek zařízení a už to poletí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana