Jak rekonstrujete rodinný dům za provozu?

<< < (4/4)

Radek Kroutil:
Taky se přidám  o:-)
Jak s hygienou? Je mi totiž jasné, že jakmile se rozseká koupelna pro elektroinstala ci, tak Vy už nebudete mít staré obkladačky na opravu. A každá rodina si hned řekne, tak uděláme i novou koupelnu. Takže odpady, vana, nové trubky na vodu apod.... A min týden se nemáte ani kde koupat (nebo sprchovat)

A v těch letech se myslím dělala elektroinstala ce v kovových trubkách, tak někde by to šlo protahat a doseknout jenom , ,zbytky tras,,  a vyměnit krabice

Ale nevim, zda bych osobně do této zakázky šel. Snad jenom v hodinové taxe.

Takže by se vám vyplatilo vyjet na dovolenou, nebo se nastěhovat ke známým

PS: já jenom dělal za provozu domácnosti koupelnu a WC a dodnes mi manželka říká, že už nikdy. Že se radši na nějaký ten čas odstěhuje. Tehdy jsme měli stavební prach i v ložnici, která je přes dvoje dveře

Maroš Klein:
To chce váhy.
Na jednej strane bezpečnosť,
Citace: Alena Brátková  25.11.2013, 15:03

...dům z roku 1928, ze stejného roku je v něm udělaná i elektřina... syn mne proto neustále přesvědčuje, abychom udělali rekonstrukci.
na druhej realita.

... a ten zbytek má nereálnou představu - že se máme na měsíc odstěhovat...
Riešením z hľadiska bezpečnosti môže byť aj kompromis s dočasným nalištovaním. Čistejšia práca, ako spomenul p. Horský, výhodou je rýchle zvýšenie bezpečnosti, nevýhodou dočasný vzhľad. Lištovačka sa dá urobiť aj vkusne, ale to neodporúčam, ešte by ste si zvykli  :).
Pri vhodnej príležitosti v budúcnosti sa skráti čas vysťahovania, stačí „len“ rozvody postupne zasunúť pod omietku a predať lišty. :)
Priority a výber spôsobu sú na Vašej strane.

...Nebo leda počkat až děti odrostou a nějaké léto se s manželem přestěhujeme na měsíc na chatu?
Viem si predstaviť, že vysťahovanie v niektorých konkrétnych prípadoch prichádza do úvahy ako posledná možnosť.

Jan Franěk:
Toto mi dorazilo dnes do pošty. Je to určeno nám všem, proto přikládám.

,

chtěla jsem odpovědět do Vašeho fóra, ale nenašla jsem jak k mému dotazu přidat další příspěvek? Dovoluji si tedy alespoň mailem, jestli máte možnost, poděkujte prosím i dalším kolegům, co mi odpovídali.

(poklona)  vám za rady, názor k rekonstrukci s vystěhovaným domem zjevně převažuje a mě se líbí také. Ptala jsem se proto, že naopak většina pozvaných elektrikářů nám nabízela rekonstrukci za provozu a mě se nedařilo pochopit, jak si to prakticky představují.

Jelikož ale při současném osazenstvu domu ono zmíněné odstěhování se na chatu není reálné, budeme muset nějakých 5 let počkat a pak se do toho konečně pustíme.
Tlačí na to hlavně syn, který letos nastoupil na elektroprůmysl ovku a od prvních týdnů kdy začal v dílnách zapojovat rozvody nás zásobuje černými zvěstmi v jak havarijním stavu u nás elektrika je a kdy vyhoříme. Bohužel v 15 letech si nedovede představit jaké by to bylo dům rozbourat, že by večer marně čekal na teplou večeři a podobně.

Ještě jednou  (poklona) ,
Alena

Jiří Schwarz:
Honzo dík za zveřejnění, docela pěkně napsané

Já si neodpustím moje oblíbené srovnání s provozem auta:
- na STK se musí pravidelně
- závada se musí opravit, jinak se nejezdí
- ABS, airbag, posilovače brzd i řízení,... bereme jako něco, bez čeho bychom se báli jezdit...

- ale elektroinstala ce dokud alespoň nějak funguje, nás "nenutí" něco do jejího stavu investovat...
asi nemáme ty správné "vlivy" jako kominíci

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana