Jak rekonstrujete rodinný dům za provozu?

<< < (3/4) > >>

Hugo K.:
S tím seniorem je to problém. Nejlepší by bylo sehnat pro něj ubytování v ÚSP na nezbytně dlouhou dobu.
Jestli máte u domu kus trávníku (a vyřešíte seniora),  nechal bych rekonstrukci na teplé období a postavil stan. Lidi jezdí za peníze do kempu, takhle ještě ušetříte.
Před cca 25 lety jsem část léta prospal na zahradě, většinou pod širákem.
Sporák na PB jsem si postavil do kůlny a sám ho připojil na bombu. Odzkoušeno sirkou.Asi se připojení povedlo. ;D

Martin Novák:
Rekonstruovat barak za provozu urcite jde, ale vyzaduje to OBROVSKOU toleranci a neumim si predstavit ze by to slo, pokud nekdo z baraku neni zaroven realizatorem rekonstrukce. Zadny elektrikar ve strizlivym stavu a za plnyho vedomi by nesouhlasdil s predstavou rekonstrukce baraku "mistnost po mistnosti" s kvanty propojovani a nouzovych reseni (a nebo by si to nechal zaplatit skutecne kralovsky)...

Dušan Davídek:
Citace: Martin Novák  25.11.2013, 19:53

Rekonstruovat barak za provozu urcite jde, ale vyzaduje to OBROVSKOU toleranci a neumim si predstavit ze by to slo, pokud nekdo z baraku neni zaroven realizatorem rekonstrukce.. ..

Tímto stylem jsem rekonstruoval, když jsem zakoupil starý RD a hned jsem se potřeboval nastěhovat. Elektrika, voda, topení, podlahy, sdk, drobné změny stavebních dispozic apod.,  navíc prováděné svépomocí se dělaly za „provozu“ a už bych do toho nešel.
Určitě jde všechno, třeba to udělat po patrech jak psali kolegové, ale pokud jsou v domácnosti malé děti a k tomu nepohyblivý senior pak tazatelce raději doporučuji „vyklidit pole“.

Citace: Alena Brátková  25.11.2013, 15:03

..... dát nějaké návrhy či zkušenosti, zda je možné takovou rekonstrukci za provozu domu provést, případně jak?

Po částech prováděná rekonstrukce elektroinstala ce se nejen znatelně prodraží, ale trvá i nesrovnatelně déle než ta prováděná najednou. Pokud zhotovitel nedělá zároveň i souvisejí zednické, malířské a jiné práce tak musíte neustále koordinovat profese apod.....
Než se pustíte do elektroinstala ce, prověřte stav ostatních rozvodů a zvažte i případné  stavební úpravy (děti rostou, senior je imobilní apod.). Pak na základě toho zvolte rozsah prováděných prací. URČITĚ je lepší dělat vše při jednom nepořádku. Je jasné, že hlavní slovo bude mít paní peněženka..... :'(
Plánovací a přípravnou fázi není dobré podceňovat. Nechte si zpracovat projektovou dokumentaci ,  s projekční firmou během její tvorby komunikujte a vše připomínkujte.
Pak už jen mít  štěstí při výběru zhotovitele. Není vždy ten nejlevnější automaticky nejlepší..!

Citace: Alena Brátková  25.11.2013, 15:03

Nebo leda počkat až děti odrostou a nějaké léto se s manželem přestěhujeme na měsíc na chatu?

JEDNOZNAČNĚ SE PŘIKLÁNÍM K ZDE PŘEVAŽUJÍCÍMU NÁZORU NA ČAS SE ODSTĚHOVAT !!Chata bude lepší než stan....... :)

Jan Franěk:
Přidám se ke kolegům.

Rekonstrukce "za provozu" sice možná je, ale jde o silně problémovou práci. Jak bylo naznačeno i dražší variantu rekonstrukce.

Když si pročítám váš dotaz, vidím malé dítě a nepohyblivého seniora. Myslím, že právě pro s nimi by to bylo o mnoho obtížnější. Omezená hygiena, vaření a všudypřítomný prach, nejsou příjemné zdravému dospělému člověku.

Ještě by jste to měla zvážit. V opačném případě přeji pevné nervy a slušnou elektro firmu.

Martin H.:
V tomto zmysle písali skoro všetci predo mnou - ja si to s dieťatkom a seniorom ani nechcem predstavovať.

V takejto situácii by som sa snažil zabezpečiť si plné nasadenie dodávateľa, t.j. vopred pripravený plán a dohodnuté termíny, práca viacerých ľudí od rána do večera, prípadne aj cez víkendy, atď. aby doba odsťahovania bola minimálna.

Dnes sa zásuvky a hlavne svetidlá umiestňujú inak ako v minulosti. Nároky aj možnosti sú väčšie a takúto šancu treba využiť.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana