Hrozí nějaké nebezpečí při snížení hodnoty jističů?

<< < (9/10) > >>

Jan Alin:
Koukám že to houstne všude.  (surprice)

Snížením jištění lze určitě nějaké nebezpečí ve specifických případech způsobit. To nic nemění na tom, že v naprosté většině případů bude instalace po snížení hodnoty jištění stejně bezpečná jako před ní. Co se týká té revize, tak tam bych si nebyl tak jistý. Pokud vím, tak na školeních vždy prosazovali názor, že revize se provádí při změně hodnoty jištění což tohle je a když vidím, co někteří jedinci dokážou provést, tak je určitě dobré, aby práci zkouknulo nezávislé cizí oko, ať už RT při revizi, nebo nějaký nezávislý elektrikář při přebírání provedené práce.

Jan Franěk:
Je škoda, že se většina témat stočí do různých teoretických rovin a chudák laik, který sem dotaz vložil, se pak ztrácí v nějakých hypotetických dohadech mnoha elektrikářů.

Měli bychom se nad tím zamyslet. K podobným hypotetickým konstrukcím máme sekci - Oblast řešení teoretických úvah.
Co ji občas využít a nezaplevelovat diskusní vlákna myšlenkami co by kdyby.

Možná bychom mohli celou diskusi jen shrnout a říci výsledek.

Zkusím to. Pak mě můžete opravit, nebo doplnit.

Pokud v běžném bytě snížíme velikost jištění jednotlivých okruhů, bezpečnost zůstane zachována, ale podstatně se sníží kvalita využití takovýchto okruhů. Může nastat problém s používáním i běžných spotřebičů. Například rychlovarné konvice, myčky nádobí, nebo prostého vysavače.
Po zásahu do elektroinstala ce, což změna jištění jistě je, by měl instalaci ještě prohlédnout RT.

Pokud to nájemce nějakým způsobem omezuje, měl by požádat o slevu z nájmu, nápravu stavu, nebo si najít jiný podnájem. TO už možná záleží i na tom, z jakého důvodu pronajímatel k tomuto kroku přistoupil.

solimek:
Souhlasím, takto se to dá shrnout a uzavřít.

Lubomír Jindra:
Citace: Jan Alin  25.11.2013, 21:32

Koukám že to houstne všude.  (surprice)

Asi to bude nějaký dosud neznámý zákon: čím více elektrikářů pohromadě tím vyšší napětí a čím více světel reflektorů tím větší jalový výkon.  ;)  :)  (poklona)

Jiří Schwarz:
Co kdybychom se šli učit diplomacii od doktorů?
Mezi těmi panují jiné vztahy a když si někdo dovolí říci:"...já mám jinou zkušenost, já bych postupoval jinak,...",  je to považováno za hodně silná slova proti kolegovi...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana