Hrozí nějaké nebezpečí při snížení hodnoty jističů?
solimek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 25.11.2013, 19:55
Tak to už je trošku paranoia, nemyslíte? Slovy stopařova průvodce, je to problém někoho jiného.
Vy jste se nesetkal s 1,5 kou na zásuvkách? Vážně?
Nebo o čem se tu chcete bavit. Když to všichni všechno známe, zabalíme to, ne? Já o tom ale nejsem přesvědčen. Stále například narážím na to, že kdekdo má představu, že přes chránič za žádných okolností neprojde více nežli 30 mA. A může se to vysvětlovat dokolečka.
Milan Hudec:
Kdybych se malinko nevyznal v elektrice a nevěděl, že jsou diskutující odborníky, tak bych dal hlášku: asi nějakej cizí gang (dance)
solimek:
Citace: Milan Hudec 25.11.2013, 20:11
Kdybych se malinko nevyznal v elektrice a nevěděl, že jsou diskutující odborníky, tak bych dal hlášku: asi nějakej cizí gang (dance)
Já bych si dovolil tvrdit, že tady řádí určitý druh ponorkové nemoci. Raději se na čas zase vynořím. :(
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miloš Kotek 25.11.2013, 19:58
Vy jste se nesetkal s 1,5 kou na zásuvkách?
Jo, setkal. Jištění 13A. Obvykle u velkého developera. Jak mám na to jako RT reagovat?
solimek:
Mně osobně se to vůbec nelíbí, právě pro tu možnost, že tam někdo dodatečně osadí 16A. Mně se to stalo u dřevostavby (myslím při revizi), a tam jsem rychle vycouval. Sám mám zásuvky v dřevostavbě tahané samozřejmě 2,5kou a jištění 13A, světla 1,5kou a jištěné 6A. Pokud to ale někdo natahá středem izolace, už i to může být problém. Když do toho nevidíte a není řádná dokumentace skutečného stavu, podepíšete to?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana