Hrozí nějaké nebezpečí při snížení hodnoty jističů?
zerotest:
To:František Šohajda Posláno: 23.11.2013, 19:57
, ,Na snížení nepotřebujete žádnou revizi!!’’ Kde jste na to přišel? Kde to je napsáno?
Snížení jištění je z elektrotechnic kého hlediska nesmysl. Kromě důležitosti bezpečnosti je tu i druhá neoddělitelná stránka a tou je provozu schopnost. Kde jste dali rozum tyto dvě části rozdělovat a tak hloupě se o tom dohadovat. Kolik běžných spotřebičů zapojíte do zásuvky jištěné B6A? Varná konvice 2000W-ne, mikrovlnná trouba 2200W-ne, pračka 2600W-ne, některé PC-IT-ne... tedy běžné spotřebiče ne. K čemu je zásuvka když nejde použít k napájení běžně používaných spotřebičů?
K původní otázce: jakou máte smlouvu ohledně užívání-energie…, záloha atp. Pokud se nedá domluvit, tak je lepší se odstěhovat.
zerotest:
To:Miloš Kotek Posláno: Dnes v 14:57
Já za to nemůžu, že je to pravda.
Jinak zdejší články si kopíruji do Wordu a dělám v nich poznámky, a na ty chyby pak poukazuji při školeních. Zkuste si vzít jeden článek a dohledat v něm uvedené tvrzení v normách a zákonech, a jestli tam nenajdete rozpor, tak bych se moc divil, a prosím upozorněte mě na tento příspěvek diskuze.
V čem je hrubka? Jsem technik a mohl jsem se splést.
Milan Hudec:
To Zerotest, zatímco jistič 16A má vnitřní impedanci cca.8mOhmů, tak jistič 1A má 1,5Ohmů, Vy necítíte ten rozdíl?, já ano.
váš argument se zásuvkou a konvicí je sice pravdivý, nicméně jsme stále jen na studené vodě, a nic moc se neděje.
Jiný případ je snižování jištění u zařízení, kde jeho výrobce jištění předepíše, třebas podjištěná EZS (shodí jistič po vybití baterie sirénou), dále PBZ vzduchotechnik a - motor se neroztočí, jelikož někdo svévolně sníží jištění atd. atd.
Zkrátka i malý kašpárek (jistič) může zadělat na velký problém, na velikosti i směrem dolů prostě záleží, tečka.
Jaroslav Borovec:
Zerotest jak jinak, než BAN. Bohužel i ten Kolesa pochopil proč BAN dostal. Ten aspoň umřel bez BANu, ovšem u Zerotesta je to asi už třetí.
František Šohajda:
TO:zerotest
Proč nechtějí rozvodné závody při snížení jističe revizi?? Jen k vůli vám??
že by jen tak pro srandu ?
Asi budete chytřejší jak pracovníci distributora!To vám neberu!
Tady se to bere tak, že už výchozí revize byla udělána....a snížení není žádné nebezpečí
el. instalace, ba naopak je zlepšení!!
Že si nezapnete vysavač, vařič, konvici ,mikrovlnku není zde relevantní !
Tady mluvíme o instalaci....
V nemocnicích máme zásuvky 3x2,5 do 15 m délky a jsou běžně jištěny, projektovány,revidovány s jističi 6A ! (dance) (dance) (dance) (dance)
Při kontrole TIČRu dokonce pochváleno! Jsou to běžné zásuvky, žádná specialita!!
Že by se tam nic nazapojilo, to by tam nemuseli být ! ;D ;D ;D
Nevím kde máte napsáno že zásuvka na 16A nemůže být na 6A jistič ? (doh)
Nevím kde děláte jaká školení ? :'(
A dál a dál vysvětlení!!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana