Proč když proběhla rekonstrukce, jsou světla na starých vodičích?

<< < (2/5) > >>

Ada:
Citace: Pavel Horský  23.11.2013, 14:07

A není v bytu provedena nová elektroinstala ce v rekonstruované m jádru, s čímž se většinou sveze i elektroinstala ce kuchyně?

To mě nenapadlo, ale možné to je. Nejde sice o panelák, ale "jádro" tu víceméně je (předsíň + koupelna + kuchyně, všechno vedle sebe) a nejvíc se rekonstruovalo tam. Nedívala jsem se do zásuvek v pokojích, co tam vede, koukla jsem ze zvědavosti jen do toho vypínače. Kdy se dělala nějaká předchozí rekonstrukce, to netuším, býval to obecní byt, takže kdo ví...

Po neděli přijde elektrikář zapojit domácí telefon a pověsit lustr, třeba se naučím nějaká pěkná nová slovíčka :D

Dušan Davídek:
Stávající vedení ke světlům ve starých dřevěných stropech pokrytých palachem (u domu z roku 1920 předpokládám) nechává často hodně elektrikářů. Za lepší však osobně považuji při REKONSTRUKCI i tyto vodiče vyměnit. Většinou jsou zataženy v trubkách a při troše snahy jde nový kabel CYKY po starém vedení protáhnout. Ale trochu mě udivuje, že hliníkové vodiče jsou až ve vypínači....
Zkusil bych jen namrknout pod kryt zásuvky....
Přikláněl bych se k názoru, že možná půjde o částečnou rekonstrukci tzv. "podle peněženky"...  (zle)
Podle té PL od ETI nebude ta "rekonstrukce" zase tak stará. O kvalitě "rekonstrukce" by hodně napověděl už pohled do útrob rozvodnice.... ...

Jiří Schwarz:
Citace: Dušan Davídek  23.11.2013, 15:38

...
Podle té PL od ETI nebude ta "rekonstrukce" zase tak stará. O kvalitě "rekonstrukce" by hodně napověděl už pohled do útrob rozvodnice.... ...

Jako RT mě okamžitě zaujme "porušené krytí",  štítek také nevidím, takže se za to "výrobce" spíše stydí, než že by se s tím chtěl chlubit,...
Další otázkou je ten chránič,,  když je ?na kraji",  jestli je centrální, protože ty barvy vodičů na stropě (zelená + hnědá + 2x černá) buď naznačují, že to není v TN-S, nebo naznačují, že nějakému ignorantovi nezáleží na barvách vodičů a pak je otázkou, co vše ještě dokázal ignorovat.

Vůbec není špatné, když při koupi bytu je provedena revize. Kupující má jasno o stavu elektroinstala ce a pokud je tam něco špatně, je to "plus" i pro prodávajícího, že existuje podklad o tom, že to kupující věděl, že byl s problémem, rizikem seznámen...

Lukáš Rotrekl:
Původní kabely plastové (soudě podle barev),  hliníkové z roku 1920?
To bych čekal měď cca 1mm2 a v hadře...
Bytovku z roku 1920 bych spíš už čekal monolit, ale je možný i ten palach... ale to vaříme z vody....

František Šohajda:
Citace

Vůbec není špatné, když při koupi bytu je provedena revize. Kupující má jasno o stavu elektroinstala ce a pokud je tam něco špatně, je to "plus" i pro prodávajícího, že existuje podklad o tom, že to kupující věděl, že byl s problémem, rizikem seznámen...

Už jsem pár takových dělal, pak se kupující divil...!
Většina lidí to považuje za zbytečnost, pak "pláčou " až tam bydlí !
Prodávají ten nikdy, ale kupující jsou někdy obezřetní... (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana