Proč když proběhla rekonstrukce, jsou světla na starých vodičích?

(1/5) > >>

Ada:
Nastěhovala jsem se do bytu ve staré zástavbě (domy cca z r. 1920),  který je po kompletní rekonstrukci (voda, elektrika, topení, podlahy). Jsou tu nové zásuvky, rozvody připravené pro indukční varnou desku, nové jističe atd.,  ale teď jsem si koupila lustr a napadlo mě podívat se na dráty, co vedou ze stropu. Jsou tam čtyři hliníkové (zelený, hnědý, dva černé),  ve vypínači jsou zapojené dva, zeleno/žlutý a černý. Mám to chápat tak, že na výměnu vodičů k lustrům se prostě vykašlali?

Lukáš Rotrekl:
Ano, přesně tak, ale je otázkou, kdo sena to  proč vykašlal, jestli ti co to dělali, nebo ten kdo  to nechtěl zaplatit.... Nic méně, pokud jsou ke všemsvětlům 4žilové kabely přestože hliníkové, nemusí to ještě být tak zlé....

František Šohajda:
Nedávno jsem byl v takovém bytě na žádost majitele vyměnit zásuvky a vypínače před malováním...po díval jsem se na rozvaděč (podobný jako tazatelka) vše nové, říkám si paráda!
Jak jsem nastoupil, otevřel druhou zásuvku a vypínač, všechno staré opletené, opadává, nové jen přívody a max polovina rozvodu !
Majitel se divil že jsem tak sprostý ! Barvy žádné, (jen nová část, to ještě černá,hnědá a zelžlutá) (zle).......prý to stálo hodně!! >:D
Asi to bude "trend" u takových to rekonstrukcí ! :'(

Pavel Horský:
A není v bytu provedena nová elektroinstala ce v rekonstruované m jádru, s čímž se většinou sveze i elektroinstala ce kuchyně?
Převážně v panelových domech je to naprosto normální. Zbytek instalace v bytu je pak bez zásahu a zůstává v provedení TN-C.

Vít Rotrekl:
Citace: Ada  23.11.2013, 12:24

... (domy cca z r. 1920),  ...

Citace: Pavel Horský  23.11.2013, 14:07

Převážně v panelových domech je to naprosto normální.

Tohle moc na panelák nevypadá.

Ano, je otázka co si ten člověk co zadával rekonstrukci objednal a byl ochoten zaplatit. Jak psal brácha. Pokud je to v hliníku a třívodičově, tak by to nemuselo být tak moc staré. Klidně to může být jižní morava, začátek let 90. A při rekonstrukci se to dalo do nějakého rozumného stavu...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana