Proč když proběhla rekonstrukce, jsou světla na starých vodičích?
Michal Lužný:
Citace: Dušan Davídek 23.11.2013, 15:38
O kvalitě "rekonstrukce" by hodně napověděl už pohled do útrob rozvodnice.... ...
Hodně napoví už popisy obvodů, nezakrytí zbývajících pozic a upevnění toho zdroje uvnitř, patrně pro LED osvětlení. :)
Milan Karvánek:
Protože se zřejmě nejednalo o kompletní rekonstrukci. K té by musela být dokumentace a pak také výchozí revizní zpráva. Jistě by se s těmito dokumenty prodávající rád pochlubil na podporu vyšší ceny bytu při prodeji :)
Osvěta, osvěta, osvěta, pro nově kupující, to zde chybí, mnohých nových majitelů bytů a domů po údajných rekonstrukcích mi je upřímě líto.
Kamil Novák:
Citace: Milan Karvánek 23.11.2013, 20:43
... mnohých nových majitelů bytů a domů po údajných rekonstrukcích mi je upřímě líto.
Proč líto?
Je věcí každého, jak se před investováním stará aby nenaběhl (tak moc).
Zrovna nedávno se na mne obrátil jeden zájemce o domek v okolí. Chtěl posoudit rozvody právě před uvažovanou koupi. A na místě jsem se tam pak setkal i s plynařem a instalatérem. :o
Je to sice (pro mne) zatím dost neobvyklé, ale naprosto racionální.
Při větší investici je těch několik promile z ceny za podobné služby naprosto zanedbatelných .
Nedat si práci alespoň s minimálním ověřením nabízené nemovitosti, když se bavíme o šesti a sedmimístných částkách, mi připadá skoro na diagnózu.
Navíc v době, kdy je přetlak nabízených nemovitostí, se se znalostí kvality TZB lépe vyjednává o ceně.
Kdo nemá alespoň elementární opatrnost, musí si ji "zakoupit" ve formě případných vícenákladů.
František Šohajda:
Citace
Navíc v době, kdy je přetlak nabízených nemovitostí, se se znalostí kvality TZB lépe vyjednává o ceně.
Kdo nemá alespoň elementární opatrnost, musí si ji "zakoupit" ve formě případných vícenákladů.
I odhadci nemovitostí to moc neřeší...Cu vodiče jsou v jednom krátkém okruhu a oni hodí do ceny že je celý byt , RD v mědi ! (zle)
Přitom pak když mě zavolá ten, co to koupil nemovitost, se nestačí divit co mu řeknu ! ;D
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 24.11.2013, 15:31
I odhadci nemovitostí to moc neřeší...
Je otázkou jaké informace jsou zapotřebí k odhadu (to já nevím). Situace ohledně odhadů nemovitostí je asi všeobecné známá. Mám osobní zkušenost, ale to sem nepatří. (zle)
V každém případě určitě platí, se starat se má ten, komu může vzniknout případná škoda.
Aby následně platil co možná nejméně. (cryi)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana