Jak připojím termostat ABB 3292U-A00003 k topné rohoži?
Miroslav Minařík:
Dodám:
Pokud někoho kolegové vyzývají k pozvání elektrikáře, pak vysvětlení bezpečného řešení přesahuje možnosti internetové diskuse.
Daniel Hudzík:
Citace: Jirka Ne 17.11.2013, 11:45
Škoda, že se člověk většinou dočká tytěž odpovědi, tj. žádné. :-\
Dle schématu, by měla být rohož zapojena do kontaktu B a N, a zároveň přemostěn kontakt A a L, je to tak? Má prosím někdo se zapojením tohoto ABB termostatu zkušenost? Raději sem se zde optal, protože se mi zdálo toto přemosťování přinejmenším zvláštní, když ostatní výrobci mají prostě jen 6 kontaktů bez nějakého přepojování.
Vsetko co potrebujete vediet, je na tom obrazku. Ak tomu nerozumiete, nepustajte sa do toho. A ze vam tu nik neporadi? Kazdy vam poradil obratit sa na odbornika.. Nahodou niekoho zabijete a potom budete tvrdit ze Vam to tak poradil XX YY z tejto diskusie... to chcete?
Martin Novák:
Citace: Jirka Ne 17.11.2013, 11:45
Škoda, že se člověk většinou dočká tytěž odpovědi, tj. žádné. :-\
Ja osobne tady na foru zastavam nazor ze kutilum je potreba radit, i kdyz nekteri kolegove mne za to nemaji radi. Ale pokud skutecne nechapete schema vlevo, pak nezlobte se na mne, ale fakt bude lepsi zavolat toho elektrikare. Schvalne jsem ted pred chvilkou ten obrazek ukazal svemu 12 letemu synovi a i on mi rekl spravnou odpoved s dovetkem "vzdyt to je uplne jasny".
Pavel Horský:
Pokud neumíte zapojit termostat dle obr.1, pak byste se měl opravdu obrátit na odborníka. Není na tom nic zvláštního a troufám si říci, že by dle předloženého obrázku termostat zapojil učeň navštěvující první ročník odborné školy. Napište odku jste a my k vám někoho pošleme.
Co vy na to?
Roman Šafránek:
Elektrikář bude lepší, třeba vás ale trkne drobná rada.
Svorky L a N na termostatu slouží pouze pro napájení samotného termostatu. Svorky, které označujete jako A a B, jsou kontakty relé, které sepne pokud je potřeba topit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana