Jak připojím termostat ABB 3292U-A00003 k topné rohoži?
Jirka Ne:
Jak zapojit výše zmíněný ABB termostat?
Schéma mi není moc jasné.
Termostaty jiných značek jsou většinou bez problému, vodiče L, N, snímač teploty a dva vodiče pro rohož.
Z mé rohože vedou dráty 3, předpokládám, že žlutou kostru z rohože připojím přes svorku na žlutý vodič v krabici, ale nevím co se zbývajícími dvěma dráty od rohože.
Zkusil jsem je zapojit na kontakty A a B, ale nefunguje to.
Můžete mi prosím poradit jak je zapojit dle obr.1?
Martin Novák:
Jak pripojite termostat k topne rohozi?? No nejlip kabelem...
Ale vazne, pokud nezvladate zapojit termostat podle prilozeneho schematu, tak proboha jdete od toho driv nez nekomu ublizite a pozvete si elektrikare. (norm)
Zdenek Hejčl:
Jo, jo v návodu se cosi píše a četl jste to vůbec?
Nebo jak je všeobecným zvykem návody nečíst a ono to nějak dopadne!
Pomůže internet atd....
Takže, držet se návodu uložení a připojení.
A pokud na to nemáte, držte se rady předešlé od: Martina Nováka. ;)
Jirka Ne:
Škoda, že se člověk většinou dočká tytěž odpovědi, tj. žádné. :-\
Dle schématu, by měla být rohož zapojena do kontaktu B a N, a zároveň přemostěn kontakt A a L, je to tak? Má prosím někdo se zapojením tohoto ABB termostatu zkušenost? Raději sem se zde optal, protože se mi zdálo toto přemosťování přinejmenším zvláštní, když ostatní výrobci mají prostě jen 6 kontaktů bez nějakého přepojování.
Milan Hudec:
Citace: Jirka Ne 17.11.2013, 11:45
Škoda, že se člověk většinou dočká tytěž odpovědi, tj. žádné. :-\
Nojo, on totiž není drát jako drát, a navíc má každý jak na sviňu dva konce, takže doporučení zavolat elektrikáře nechápejte nijak špatně, kolegové vás neposílají přece k zubaři, potřebujete jen člověka, který na místě vybere z fůry špatných možností zapojení to jediné správné :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana