Jak připojím termostat ABB 3292U-A00003 k topné rohoži?
Vít Rotrekl:
Když jsem tenhle termostat zapojoval po první, tak mě to taky nefungovalo. Zapoměl jsem udělat tu napájecí klemu :-)
Jen podotknu, že je dobrý pod termostatem použít v krabici wagovku na rozbočení přívodní L. Protože ty jímky ve svorkách, jsou docela malý.
A proč je to konstrukčně vyřešeno takhle? No napadá mě třeba že napájení termostatů je jedním kabelem. A silový kontakt je napájen z jiného kabelu, protože je třeba někde před termostatem nějaký nadřazený ovládací systém... Třeba blokování HDO. A protože ten strojek je univerzální i pro digitální termostaty, který potřebují napájení aby se nevynulovaly, tak je to vyřešeno takhle.
Jirka Ne:
(poklona) Vítku, univerzální použití tohoto zařízení, to bude ono, co mě zmátlo.
PS Nevím čím to je, ale nejvíc rad-nerad člověk vždy vidí u nějakého dotazu s elektrikou. Ostatní řemesla jsou tak nějak vstřícnější. ::)
Zdenek Hejčl:
To Jirka Ne:
Asi to bude tím, že je to vyhrazené technické zařízení.
Nebo si doma sám také operujete slepé střevo, spravujete zuby, plyn, výtah atd...?
Tomáš Žabka:
Zapojení podle schematu je sranda :-), ale naprogramovat to toje dílo. Jedna známá po mě chtěla inteligentní termostat na řízení elektrického kotle, zapojil jsem tento (pouze suchý kontakt obr.2 ). Pak si na programovaní musela pozvat znamého (nebyl jsem v dosahu) a u čtení návodu a nastavování stravili asi 1-2hod :-), ikdyž ted si uvědomuji, že toto je jen silova čás, ta inteligentni se ktomu dokupuje :-).
Jirka Ne:
Až dnes jsem se dostal k tomu zapojení a bohužel to nechodí. :-\ Rohož mám napojenu dle schéma na N a B a fáze je přes L vedena do A. Tak teď už fakt nevím... Displej svítí i ukazuje že topí, ale podlaha je studená. Ach jo. Poradí prosím někdo? Díky
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana