Co může způsobit obráceně zapojené pracovní vodiče v zásuvce?

<< < (2/4) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: Petr Sssss  04.11.2013, 14:36

Mám problém - stará elektroinstala ce, k zásuvce vedou 3 vodiče. zeleno/žlutý je jasný kam s ním, ale ty další dva mají stejnou barvu - nebo se už po letech nedá rozeznat. Je to nebezpečné, pokud ty 2 zapojím špatně?

Možná se v té staré elektroinstala ci hrabal už někdo před vámi. Když nevíte vy, třeba on nevěděl také? Kdo ví v jakém vodiči se nyní může co vyskytovat? Když vjíždíte do křižovatky také bezmezně věříte zelené na semaforu a prostě jedete, nebo se ještě kouknete jestli se tam třeba nemotá bába s roštím?

Pokud v elektroinstala ci není vše 100% jisté je to vždy nebezpečné. Jen barva nestačí a už vůbec ve staré elektroinstala ci.

Michal Lužný:
Citace: Zdenek Hejčl  04.11.2013, 17:58

...
A modrý jsem proklemoval na kostru, protože tam nebyl žlutozelený.
...

Dneska jsem štípačkama zrušil zapojení tohoto zářivkového svítidla z pod jedné kuchyňské linky. Autor měl štěstí, že zůstal neznámým.  >:D

Jiří Schwarz:
Citace: Michal Lužný  04.11.2013, 21:39

Dneska jsem štípačkama zrušil zapojení tohoto zářivkového svítidla z pod jedné kuchyňské linky. Autor měl štěstí, že zůstal neznámým.  >:D

Jak to může vypadat v zemi, kde i takovej blbec má volební právo!

Jirka Š. Svejkovský:

Luxus!  ;D

Jan Franěk:

Autor měl štěstí, že zůstal neznámým.  >:D

Vždycky si zanadávám a pak se divím, když mi investor nechce prozradit "svého bastlíře". Znám to taky.  ;)

Záměnu vodičů v zásuvce (stejná barva) jsem měl i u sebe v rodině. Volala mi teta, že ji při vytírání podlahy tak trochu kope lednička. Její syn si sám opravoval jedno zapojení v krabici. Výsledkem byli 2 zásuvky v kuchyni, kde byla na kolíka fáze. Měl z prde... e kliku, že se nikomu, nic nestalo.

Rozhodně bych ten stav nepodceňoval a zavolal si svého elektrikáře. Jaké koliv pokusy, mohou skončit špatně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana