Jak se uvolňuje vodič z bezšroubové (klecové) svorky?

<< < (4/5) > >>

MrPeter:
Ještě takovej nápad (v krajním případě, nebo na co si troufnete). Odšrouboval bych zemnící šroubek a zkusil celej ten bílej plast stáhnout dolů.

Na prvním a druhým obrázku jde vidět takovej černej zoubek, kterej asi drží zajištěnej bílej plast. Třeba se neco odkryje a zjsistí se jak na to. Třeba je pod tím nalisovanej obyčejnej faston a ten plech ho drží zajištěnej.

Michael Tejčka:
Citace: MrPeter  31.10.2013, 17:49

Ještě takovej nápad (v krajním případě, nebo na co si troufnete). Odšrouboval bych zemnící šroubek a zkusil celej ten bílej plast stáhnout dolů.

Na prvním a druhým obrázku jde vidět takovej černej zoubek, kterej asi drží zajištěnej bílej plast. Třeba se neco odkryje a zjsistí se jak na to. Třeba je pod tím nalisovanej obyčejnej faston a ten plech ho drží zajištěnej.

Zrovna tohle napadlo mě jako nouzové řešení. Neznám tuhle svorku, ale postupoval bych následujícím způsobem:

1/
Citace: Štefan Beláň  31.10.2013, 14:08

Zmáčkněte svorku těsně vedle vodiče směrem dovnitř a menší silou vytáhněte vodič ze svorky.  :)

PS: Povedlo se?

pokud ne tak 2/
Citace: Vít Rotrekl  29.10.2013, 21:35

Já bych to zkusil jako z "wagovky". Táhnutím a lehkým kroucením o cca 1/4-1/2 otáčky doleva-doprava-doleva-doprava-doleva-doprava-doleva.... a třeba povolí.

A pokud to zas nepůjde a opravdu chcete z té svorkovnice dostat ven vodiče i za cenu že to "dokurvíte" nebo to nepůjde,
tak jako 3/ nezbývá než řešení citované v úvodu mého příspěvku.

Případně se na to vybodnout a radši skočit na jedno :)

Václav Třetí:
Vodiče ze svorek, které nejdou ven běžnými (kolegy výše popsanými) způsoby, vyndavám pomocí velké klasické ocelové jehly na šití, ta se zasune mezi vodič a pružinku a pružinka se s ní mírně nadzvedne, poté se vytáhne vodič a nakonec jehla. Ta díky své větší tvrdosti nemá problém vyklouznout, pérko se do ní nemá možnost zaříznout.

Jan Franěk:
Osobně bych to neřešil. Výrobce to takto zapojil a odzkoušel. Vše funguje jak má a především ochranný vodič je zapojen správně. Poloha L a  N nemá v tomto případě žádný vliv na funkci plynové varné desky. Pokud by úprava nebyla problémem, asi bych to taky udělal. Tady ovšem hrozí poškození svorek a to by mi osobně nestálo za to riskovat.

PS: jinak bych asi zvolil postup Václava Třetího   o:-)

Martin Ex:
 (poklona)
tak všechny dobré (bezpečné) rady nezabrali a po všech varováních sem teda vše vyřešil schováním dvou oddělených lustr svorek a napojení těmito. Vím že to není vůbec elegantní řešení ale funkční a hlavně se nic nepokazilo. Přecejen jde jen o jiskru, takže tok velkých proudů zde nehrozí.

PS: sundat celou svorkovnici jsem se také pokoušel, ale celá je zajištěná plechem ohnutým k zemnící svorce a kevšemu to, že by se světlá část od černé dala oddělit moc nevypadá.

Každopádně  (poklona) . Pokud by byl ještě nějaký převratný nápad mohu vyzkoušet případně pro další generace. Deska zatím ještě není pevně fixována.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana