Jaké je zapojení regulace bezkartáčových alternátorů 12kVA 9,6kW ČKD Slavia?
Jiří Schwarz:
Citace: Josef Nosek 15.10.2013, 18:58
...
V celkovém schématu je 4 polová zásuvka s vodičem PEN, který se požívá pro ochranu nulováním, při přepnutí voliče na 0 a 2. To je pro ty kteří tvrdí že v zásuvce není PEN.
Takže v terminologii 33 2000-4-41 (vč. ed.2) to jde přepnout na provoz jako síť TN? A vodič PE jde přes spínač?
Podle 34 1010 by se to dalo posoudit jinak, ale podle aktuálně platných norem to není tak úplně OK...
Vědět "co to umí a jak to funguje" a nepouštět k tomu nikoho cizího...
Michael S.:
Josef Nosek: (poklona) za schéma regulátoru a popis funkce.
Proměřím to, jestli někde není studeňák nebo vadná součástka a dám vědět jak to dopadlo, jestli bude regulovat.
Jaké další informace obsahuje ten návod a měl bych je vědět?
Jiří Schwarz: 1f zásuvky mají PE a N oddělené, 3f zásuvka je 4-kolíková, neoriginální. F2 na silovém schématu vypadá jako proudový chránič, ale na skutečném přístroji je napsáno "napěťový chránič", tak si nejsem jistý, co je to zač.
Miroš Jan:
TO : Michal S.
Podle té foto agregátu, se na 100% jedná o napěťový chránič J1k72
Josef Nosek:
V návodu k elektrocentrál e který přiložil kolega Kurka, je popsáno přepínání ochran i proudový chránič 100mA z bývalé NDR. Návod je podobný. Já mám v návodu popsáno měžení izolačních odporů, musí se dle návodu vyzkratovat diody aby nedošlo k jejich zničení při měření.
Vít Rotrekl:
Citace: Michael S. 15.10.2013, 20:43
Jiří Schwarz: 1f zásuvky mají PE a N oddělené, 3f zásuvka je 4-kolíková, neoriginální. F2 na silovém schématu vypadá jako proudový chránič, ale na skutečném přístroji je napsáno "napěťový chránič", tak si nejsem jistý, co je to zač.
On se napěťový chránič už nepoužívá, ale dříve to byla celkem běžná ochrana před NDN. Ale asi bych jeho funkci už nedokázal smysluplně a přesně popsat... Ale ve škole jsme se o něm učili, ale to je 15let co jsem ze školy pryč. A jak to člověk nemontuje a nepoužívá tak se snadno zapomene jak to funguje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana