Jaké je zapojení regulace bezkartáčových alternátorů 12kVA 9,6kW ČKD Slavia?
Michael S.:
Mám soustrojí naftového motoru 2s95 a generátoru 12kVA 9,6kW ČKD Slavia. Rád bych se zeptal, jaké je schéma zapojení elektronického regulátoru buzení tohoto alternátoru a jestli je možné sehnat servisní manuál k tomuto zařízení (na motor jsem již sehnal)?
Bohužel se tam vystřídal kutil, myši, vibrace motoru a koroze a regulátor nereguluje.
Po zapnutí buzení mám přes 500V 53Hz (votmetr na dorazu 500V) a reg. nereaguje na nastavovací potenciometr. Všechny štítky krom zapojení alternátoru chybí.
Josef Nosek:
Mám návod k obsluze a údržbě el.zdrojových soustrojí o výkonu 12kVA, 17kVA, 24kVA s motory SLAVIA S95 A2 s alternátory řady ZVA. Toto je přesně opsáno z názvu,. nevím jestli je to co potřebujete. Je to vytištěné, musel bych to oskenovat. Je tam i schéma regulátoru. Celkem 39 stranek.
Martin Kurka:
Něco velmi málo mám zde, ještě z roku 2004, kdy jsme jednomu zákazníkovi předělávali soustrojí na moderní rozběh a řízení. Ale vnitřní schema regulátoru není, jen vnější. A z automatickíé záskokové skříně jsme skenovali jen vnější spoje, protože se střeva stejně vyhazovala. Bylo to ještě na Zenerkové MZH logice.
Podklady byly ve velmi,velmi špatném stavu a skoro nečitelné.
Někde na Internetu jsem narazil na firmu, která umí dát těm Slaviím ještě umělé dýchání, ale nevím, jestli ještě existují.
Michael S.:
Martin Kurka: (poklona) za schémata, ale bohužel je to jiný typ alternátoru.
Josef Nosek: To bude ono, ten ZVA 12kVA bez automatiky startu. Naskenujete (nebo nafotíte) mi to prosím?
Zde je fotografie soustrojí:
http://maxi.klfree.net/navstkniha/src/138057452491.jpg
Josef Nosek:
Oskenoval jsem jen ten regulátor a celkové zapojení, zkusím to přiložit.
V celkovém schématu je 4 polová zásuvka s vodičem PEN, který se požívá pro ochranu nulováním, při přepnutí voliče na 0 a 2. To je pro ty kteří tvrdí že v zásuvce není PEN.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana