Je systém ENWOX mystifikace nebo úspora?

<< < (6/7) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk  14.10.2013, 09:26

....
Raději jdu dopisovat nějaké revize, ...

To jsem rád, že nejsem jediný, kdo takto vstupuje do nového týdne...
---------
K tomu DC proudu pro "podmořské kabely":
U AC existuje tzv. vlnové délka, vychází se z rychlosti šíření, pro frekvenci 50Hz by byla vlnové délka 60 tisíc km. Problém je, když se "trefíme" do násobku lichých čtvrtin vlnové délky - kdyby se např. podařilo udělat vedení dlouhé 15 tisíc km (v kabelu je to méně, protože rychlost je nižší díky kapacitám i indukčnosti),  tak při zkratu na konci by se vedení chovalo na začátku jako "rozpojené" a při rozpojení na konci by se vedení na začátku u zdroje chovalo jako zkrat!

Jestlipak by nešlo vedení "uměle prodloužit" nějakou indukčností, aby to po zatížení na konci bylo u "elektroměru" vyhodnoceno jako "rozpojené"?

Jiří Schwarz:
Citace: Fuk Tomáš  14.10.2013, 09:51

6 000 km, ... 1 500 km

Mám vrátit vysvědčení ze základní školy...?
300 tisíc/50=6 tisíc
Asi blbnu z hladu...

Václav Třetí:
Kol. Fuk byl rychlejší, než jsem to napsal, je to tady, takže už jen pro pořádek v základních jednotkách:

300 000 000 : 50  = 6 000 000              [m; Hz; m]

Edit: kol. Schwarz už se také opravil.

solimek:
Citace: Jiří Schwarz  14.10.2013, 09:39

To jsem rád, že nejsem jediný, kdo takto vstupuje do nového týdne...
---------
K tomu DC proudu pro "podmořské kabely":

Jestlipak by nešlo vedení "uměle prodloužit" nějakou indukčností, aby to po zatížení na konci bylo u "elektroměru" vyhodnoceno jako "rozpojené"?

Bojím se, že fyzikální zákony neošálíte. Tu energii prostě musíte dodat, jinak nesvítíte, netopíte, netočíte. Ledaže by se dalo využít nějaké slabiny elektroměrů. Tady vidím určitou možnost. Rozhodně se ale obávám zvýšení impedance smyčky u těchto zařízení. Revizi při montáži asi nikdo neřeší.

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Schwarz  14.10.2013, 09:39

...Jestlipak by nešlo vedení "uměle prodloužit" nějakou indukčností, aby to po zatížení na konci bylo u "elektroměru" vyhodnoceno jako "rozpojené"?

Chovalo by se to jako laděný obvod s prachmizerným činitelem jakosti, takže spousta jaloviny...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana