Je systém ENWOX mystifikace nebo úspora?

<< < (4/7) > >>

solimek:
A co tomu řekne impedance smyčky, pane kolego? (dance)

Milan Hudec:
Nevím, zatím jsem s ní o tom nemluvil (dance)

Lubomír Jindra:
Citace: Miloš Kotek  12.10.2013, 20:32

A co tomu řekne impedance smyčky, pane kolego? (dance)

To je zajímavý postřeh  :)  jaká je asi impedance smyčky za ENWOXEM? V některých instalacích rezervy jsou a někde moc ne...

solimek:
Citace: Lubomír Jindra  12.10.2013, 21:46

To je zajímavý postřeh  :)  jaká je asi impedance smyčky za ENWOXEM? V některých instalacích rezervy jsou a někde moc ne...

A co tomu řekne legislativa?

ještě doplním: jak to bude s impedancí smyčky například u zařízení COMBIWOX CWT 3350, 3 x 350 A? Viz katalogový list v příloze.

Jiří Schwarz:
Někdy je ta úspora tak trochu "kontraprodukti vní"!
To si někdo koupí "úsporku" na chodbu, ta úsporka odebírá cca 5x méně než "klasička" a protože jí vadí časté zapínání, nechává se svítit celý večer, od setmění do doby, než se jde spát, nebo LED s 20x - 50x menší spotřebou proti "klasičce" je rozsvícená celou noc. Takže proti těm "několika minutám několikrát za večer" je výsledná spotřeba srovnatelná i vyšší než "u klasičky". Navíc dáme vydělat někomu "na východě",  trochu "zabíjíme" přírodu dopravou úsporek do Evropy, trochu ničíme přírodu při výrobě a hlavně likvidaci "úsporek".

Už jsem to sem psal - ušetřili jsme na ohřevu vody. A bez "speciálního přístroje" - vypadá to, že nový bojler má podstatně menší ztráty do prostoru než měl starý, dobře zaizolovaná plastová trubka ve zdi je také o něčem jiném než stará "železná"...
Kdyby mě někdo ve správnou chvíli vnutil "spořítko",  dnes bych na ně možná pěl oslavné ódy...

P.S. Co kdybychom dali do rozvaděče řízený usměrňovač a filtraci (aby do rozvodu šlo DC 230V)? Pak bychom snížili ztráty dané kapacitou a indukčností vedení...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana