Je možné mít do bytového domu vlastní přívod el. enerie?

<< < (3/3)

Tomáš Vokoun:
Prakticky stejnou situaci jsem úspěšně vyřešil hromadou neměřených odběrů s měsíčními platbami kolem 150 Kč/jistič. Distributor (ČEZ) problém neměl - na rozdíl od bytového družstva, tam nebyla možná rozumná domluva na ničem. S RPG mám taktéž podobné zážitky.

Jen při pravidelné revizi společných prostor nám RT iniciativně všechna místa odstříhal, v domnění, že je to černý odběr. A až přítomnost technika ČEZu, který je před jeho očima znovu zaplomboval ho přesvědčila, že něco jako neměřený odběr opravdu existuje :-/ Prý se s tím za 40 let (sic!) praxe nesetkal .

Pokud už přece půjdete cestou centrálního napájení, očekávejte největší problémy s odlišnými zeměmi jednotlivých domů a vchodů. Zažil jsem případ, kdy stínění FTP kabelu mezi 2 vchody částečně nahrazovalo PEN vodič stoupačky jednoho ze vchodů, který byl v suterénu uhnilý.

Daniel Hudzík:
Zistite si, akym sposobom sa napajaju PCM system u telekomunikaci i.. tam je jedno krasne riesenie..

František Šohajda:
Citace

Jen při pravidelné revizi společných prostor nám RT iniciativně všechna místa odstříhal, v domnění, že je to černý odběr. A až přítomnost technika ČEZu, který je před jeho očima znovu zaplomboval ho přesvědčila, že něco jako neměřený odběr opravdu existuje :-/ Prý se s tím za 40 let (sic!) praxe nesetkal .

Revizák, který něco odstřihne a nenarušuje to bezpečnost ,  takového kopat do zadnice až před dveře bytovky!! >:D ;D ;D ;D ;D

Ten maximálně může něco doporučit ! (dance)

dolac:
Pán Šafránek, takmer identický problém sme riešili u nás na sídlisku. Doteraz som si myslel, že iba náš správca je taký.... 

Jedno z riešení je nameraný odber, avšak u nás sa ukázalo jednoduchšie a lacnejšie riešenie urobiť zmluvy o spolupráci s niektorými užívateľmi internetu a pripojiť napájanie switchov na ich meraný odber. Je to obojstranné výhodne riešenie. Náklady na skutočný odber swith-a predsatavujú cca 3€/mesačne. Provider platí (resp. dáva zľavu na poplatku za internet 7€/mesačne. Poplatok za nemeraný odber by bol tuším minimálne 10 €/mesačne. 

František Šohajda:
Jak jsem psal, každý distrubutor to má na svém webu....
Cenu, podmínky připojení, do jakého výkonu......vš echno.... (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana