Jak byste řešili konflikt mezi řešením ESE a požadavku EN 62 305 vy?
Maroš Klein:
Citace: Jan Alin 09.09.2013, 21:13
Bezpečnost je relativní pojem a když to s ní přeženeme, tak zkrachujeme.
Áno, pravdou je že ešte dokonalejšia, ešte neprehľadnejši a, ešte nezrozumiteľne jšia, ešte ťažšie realizovateľne jšia a neviem ešte ako preeditovanejš ia 62305-ka každému inému riešeniu ako sama ponúka len pomôže. :D
Citace: Jan Franěk 11.09.2013, 02:43
Opravdu žijeme v kocourkově...?
Myslím, že sa jedná o klasický väčšinový demokratický systém s ktorým každý súhlasí a kde 0,1% hlasov sa považuje za nepodstatnú odchýlku (úchylku? :D) od väčšinového názoru.
Preženiem, ale možno sa zásadne proti ESE sa na tomto fóre vyjadruje (200??) odborníkov, 20x toľko odborníkov zdieľa ich názor, ale sa nevyjadruje (4000??). Akú váhu má 6000 z cca 6000000 svojprávnych dospelých ľudí v demokracii ČR? Aj preto sa odporcovi ESE môže odpovedať: "Máš pravdu. Máš ešte niečo??"
Projektová dokumentácia aktívneho bleskozvodu obsahuje štyri časti.
Sú to tieto tri:
Pôdorys a kružnica. 8)
Jan Hájek:
Citace: Maroš Klein 11.09.2013, 14:36
Projektová dokumentácia aktívneho bleskozvodu obsahuje štyri časti.
Sú to tieto tri:
Pôdorys a kružnica. 8)
(jednicka) Tak takto trefné vystižení tohoto problému jsem ještě neviděl!
Jakub Krejčí:
Citace: Jiří Schwarz 11.09.2013, 11:28
ad 1
Fungovala jaká "varianta" ESE hlavice? V počátcích se objevovaly aktivní hlavice obsahující radioaktivní materiál, postavené na principu ionozace vzduchu kolem hlavici právě radioaktivním zářením. Ty jsou ale zakázané!
ad2
Jaká simulace? To výrobce přiznal co je v hlavici, jaké to má konkrétní hodnoty, aby se to dalo dát do programu pro simulaci? Nebo tam někdo do simulátoru umístil "fiktivní součástku, jejíž předpokládaná funkce je zbožným přáním výrobce"?
ad3
Tak tady to rozhodně není 0:0 !
Pokud selhala "klasika", dalo se tam najít co všechno bylo v rozporu s doporučením aktuálně platných norem, zpracovaných na základě seriozního výzkumu. Pokud selže ESE, hledají se nějaká statistická data o tom, že i objekty bez ESE poškodil blesk.
Takže tady bych to viděl klasika vs. ESE 5:0 kontumačně!
ad 1
Mám na mysli jímače ESE na principu rezonančního obvodu.
ad 2
Nesimulovala se přímo činnost hlavice ESE. Simulovala se reakce sestupného leaderu na streamer emitovaný s různým předstihem. Problém není v tom, že by jímač ESE neemitoval streamer s předstihem. Problém je v tom, že sestupný leader nereaguje na streamer tak, jak zastánci ESE tvrdí.
ad 3
Přiznávám, že jsem ovlivněn svým oborem. Mě by uspokojila až prospektivní komparační studie. Ta je finančně náročná a tudíž se jí asi nedočkám. Dostupná statistická data ještě nejsou ono.
No dobře. Ty dvě případové studie (Malšice, Odry), které publikoval Kutáč a spol. v časopise Elektro, považuji za výborně zpracované. Sám je beru jako jeden z argumentů, proč ESE ne.
František Šohajda:
PS-pisi z Turecka.....
Na hoteli je jeen ese tak na cca 700m delky.....svod kopiruje zdi na centimetr....z adne obloucky nic!
jeste vysse je kamera pro security,takze ese nic nechrani...... u nas,kdyz uz je tak alepon je trochu
tahan uvedomele!
Jen jeden pohled od sousedu :-)
Jan Hájek:
Při poslední dovolené v Turecku jsem si uvědomil, jak je u nás v EU bezpečný život a jaký je rozdíl mezi zeměmi. Instalaci v hotelu jsem vyhodnotil alespoň jako snahu o podobný ráz, jako je u nás, ale na ulici už se nikdo ani nesnažil.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana