Jak postupovat při nekvalitní práci elektroprojektanta?

<< < (2/4) > >>

Milan Hudec:
Centrální spínač by tam měl být, kdo kdy snášel z desátýho patra mrtvolu ví proč

David Hruda:
Citace: Milan Hudec  03.09.2013, 22:45

Centrální spínač by tam měl být, kdo kdy snášel z desátýho patra mrtvolu ví proč

Pravda, PIR mají s mrtvolami problém.

Václav Třetí:
Mrtvoly ovšem samy nechodí.

František Šohajda:
Citace

když jsem mu oponoval, že nedodržel normu 332130 čl. 5.6.3, ujišťoval mne, že projektuje 45let, a že norma mu "nepřikazuje" tohoto spínače použít.

Měl pravdu, normy jsou nezávazné !!Když si myslí, že udělá s pohybovkami to lépe,
nic nuděláte !Když to obhájí OK !
Pokud bude pohybovka fungovat, není třeba spínač! Pokud bude hořet tak půjde proud a bude se svítit nebo nepůjde a nebude platný nic ani spínač! (dance) ;D

PS:projektanta neznám,naobhajuji ho!Je to běžbá věc u bytovek!Požárníci nic proti
nemají!

Roman Žárský:
Píši tento příspěvek na základě příspěvků od pana Beláňě - který více než jasnou formulací obhajuje použití spínače. Jsem téhož názoru, ovšem zajímalo mne, jak se nato dívají RT, případně při kolaudaci jak bude/nebude spokojena komise.
to Strycharski:
"Článek zmiňuje ovládání samočinnými schodišťovými spínači a pak následně v předposledním odstavci ukládá při jejich instalaci použití vypínačů s doutnavkou. Tím nepřímo říká, že samočinný schodišťový spínač není pohybové čidlo." Tento článek rozhodně neříká nic o "schodištových automatech" ale obecně o zařízeních s autonomním provozem, tj. že jsou schopné fungovat na základě ovládání. Jestliže to ovládání je provozováno PIR čidlem nebo jiným aktivním prvkem, je vcelku jedno, ovšem normověta:
"Při ovládání samočinnými schodišťovými spínači se musí použít ovládače se světelnou signalizací jejich umístění
(např. ovládače se signální doutnavkou pro orientaci)." je užita patrně především proto, aby se dal spouštěč autonomního systému vyhledat - a jestliže Aktivní prvek je schopen se spouštět sám, pak není třeba "doutnavky",  a věta je bez debaty splněna.  Vím že normy jsou nepovinné, ale co selský rozum???
 8)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana