Je nutné pro HDO pro TUV a přímotopy dělat změny v instalaci a rozvaděči?
Michal Slabý:
Když budete instalovat přímotopy a chcete na ně sazbu, tak jestli se nepletu musí mít 40% celkového příkonu. Pak mě napadá, jestli bude stačit hlavní jistič u elektroměru, nebo jestli nebude potřeba jeho navýšení. A ještě jedna důležitá poznámka. Protože žádáte nějakou změnu, musí být odběrné místo dle platných připojovacích podmínek, které se od doby vziku odběrného místa mohly změnit. Pozvěte si na místo elektrikáře, který má zkušenost z prací pro ČEZ a ten vám všechno řekne.
Andrey Gregor:
,
mám uplně stejný problem, proto bych se chtěl zeptat.
Citace: Miroš Jan 27.08.2013, 11:17
...V elektroměrovém rozvaděči se musí doplnit jeden světle modrý vodič do přijímače HDO, dále potřebujete jeden světle modrý vodič, jako propoj mezi elektroměrovým rozvaděčem a bytovým rozvaděčem...
Když již mám propojené elektroměrový a domovní rozvaděče CYKY 3x1,5, mohl bych použit tu volnou žlutozelenou žílu pro nový stykač na elektrokotel? Modrý by mi zůstal na stávající stykač bojleru.
Moc mi nechce odkopávat rýhu do pilíře, ale nejsem jistý, že pracovník ČEZ, když bude montovat nové hodiny HDO tu žlutozelenou zapojí.
(poklona) za odpověď.
Radek Červený:
Jenom doplním diskuzi, nevím jak je tomu aktuálně v distribuci ČEZu, ale v distribuci E-ONu je od 1.6.2013 taková krásná vsuvka.
Při změně sazby v praxi přijde návrh nové smlouvy a pokud je stávající měření veřejně nepřístupné, stěhuje se ven ;)
Což se může pěkně prodražit.
David Hruda:
Citace: Radek Červený 09.10.2013, 10:24
Jenom doplním diskuzi, nevím jak je tomu aktuálně v distribuci ČEZu, ale v distribuci E-ONu je od 1.6.2013 taková krásná vsuvka.
Při změně sazby v praxi přijde návrh nové smlouvy a pokud je stávající měření veřejně nepřístupné, stěhuje se ven ;)
Což se může pěkně prodražit.
Tady u nás na jihu to s tim stěhováním není tak horké, ale trvají na zapojení podle platných podmínek, což je taky často oříšek. Když to jde, vždy doporučuji výměnu ER, ale třeba v bytovkách se společným HDO je to problém. Ideální je dohoda s obvoďákem předem, pak nejsou nepříjemná překvapení při plombování.
Citace: Andrey Gregor 09.10.2013, 10:06
,
mám uplně stejný problem, proto bych se chtěl zeptat.Když již mám propojené elektroměrový a domovní rozvaděče CYKY 3x1,5, mohl bych použit tu volnou žlutozelenou žílu pro nový stykač na elektrokotel? Modrý by mi zůstal na stávající stykač bojleru.
Moc mi nechce odkopávat rýhu do pilíře, ale nejsem jistý, že pracovník ČEZ, když bude montovat nové hodiny HDO tu žlutozelenou zapojí.
(poklona) za odpověď.
Na žlutozelený zapomeňte, máte tam hnědý.
Lubomír Jindra:
Tady na severu přemisťování měřícího místa (elektroměrový rozvaděč) na veřejně přístupné místo při změnách tarifu ČEZ nevyžaduje. Totéž při rekonstrukcích, pokud zůstane tam kde je.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana