Je nutné pro HDO pro TUV a přímotopy dělat změny v instalaci a rozvaděči?
Pekara Jiří:
Mám připojené HDO pro ohřev TUV a chtěl bych přidat přímotopy.
Je nutno provádět nějaké změny v elelektroinsta laci a bytovém rozvaděči?
Připojení topení na jeden okruh je samozřejmost.
Jsem zákazníkem ČEZ.
Jaroslav Hasala:
Pro přímotopy musí být instalované samostatné okruhy, ovládané stykači, stykače musí být ovládáné přijímačem HDO.
Také na to musí být připraven elektroměrový rozvaděč - vzhledem k tomu, že už využíváte sazbu pro boiler, v tomto asi nebude problém.
Pokud na to instalace nebyla připravená, bude to poměrně velký zásah do instalace i do rozvodnice - nově instalované okruhy a stykače se do stávající rozvodnice nemusí vejít.
Více vám k tomu někdo řekne přímo na místě, po prohlídce instalace i rozvodnice.
Miroš Jan:
Pokud máte stávající stav pouze TÚV, tak se úpravám jak v elektroměrovém rozvaděči, tak i v bytovém rozvaděči nevyhnete.
Začal bych tím, že si požádám ČEZ o povolení přímotopů, a to konkrétně že chci xxx kW přímotopů. Teprve po souhlasném stanovisku mohu pokračovat dále. Záleží na tom, jaký příkon budou mít ty přímotopy. V elektroměrovém rozvaděči se musí doplnit jeden světle modrý vodič do přijímače HDO, dále potřebujete jeden světle modrý vodič, jako propoj mezi elektroměrovým rozvaděčem a bytovým rozvaděčem, a dále do bytového rozvaděče doplnit stykač na blokování přímotopných spotřebičů. To jen tak na okraj. Vše je ale odvislé od stávajícího stavu.
Kolega Jarda byl rychlejší. ;)
Pekara Jiří:
(poklona) za rychlou odpověď.
Žádost už jsem podal a mám to schválené.Potř eboval jsem hlavně vědět jestli musím přidat druhý modrý vodič což jsem se právě od vás dověděl.
Příjemný den Pekara
Jiří Schwarz:
Zpravidla se dává 8-i hodinový "nízký" tarif pro ohřev TUV (taky býval pro akumulačky) a pro přímotopy se dává 20 hodin.
Takže 2 blokovací relé (stykače), 2 modré vodiče mezi přijímačem HDO a okruhovým rozvaděčem.
A nedivil bych se, kdyby energetici chtěli revizi na upravenou část instalace
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana