Už vás proudový chránič zachránil?

<< < (4/5) > >>

Oldřich Morávek:
Bohužel Eaton ke konci tohoto roku přestal řadu PHF7 dodávat a nahradil ji řadou dRCM, která je ještě výrazně dtražší, než PHF7.
Ty jsem ještě pořídil občas udat, ale dRCM už mám jenom doma  :'(

Jiří Schwarz:
Citace: Jakub Sedláček  18.08.2013, 00:07

...
Všechna zařízení byla po revizi asi před 3-4 měsíci. Vše OK
Je to třída I. celokovové tělo, v horní části vypínač a krytky ...

Pokud "probíjí" spotřebič třídy I, je tam nějaký problém v každém případě, i kdybych spotřebič naměřil jako perfektní!
- může být bod rozdělení TN-C na TN-S daleko od HOP a na PE se dostává úbytek napětí vzniklý průchodem pracovního proudu PEN vodičem
- to, kde stojím, není z nějakého důvodu na potenciálu PE (PEN) (bludné, vyrovnávací proudy,...)

To je to, proč se někdy propaguje přechod ze sítě TN na síť TT, právě kvůli rozdílnému zemnímu potenciálu, pokud jsme mimo oblast HOP nebo kvůli zavlečení vlivu vzdálené poruchy.

solimek:
To Oldřich Morávek: FI-H vyrábí také SCHRACK, neznám ale jejich ceny.

Jakub Sedláček:
To: Jiří Schwarz
Ano probíjení spotřebiče tř.I je značný problém.
Ke každému rozvaděči je přiveden drát tuším, že 16mm2 ( snad to nepopletu-přizemnění popřípadě HOP)2. Tento vodič je cca 40 m od okraje střechy a 25m od země.
S těmi bludnými proudy. Jak dalece se může propojit vodivá cesta ode mne k právě tomu vodiči, který z části procházel dost velkou louží a celá střecha byla pokryta slušnou vrstvou vody. Vzdálenost od nás a rozvaděče byla asi 20m?

Milan Hudec:
S tím zmagnetizování m- pokud umístím chránič vedle jističe jímž prochází 'stejný' proud a prvky zapojím protisměrně?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana