Už vás proudový chránič zachránil?

(1/5) > >>

Jakub Sedláček:
Asi před týdnem se mi na jedné stavbě stalo následující.
Na vznikajícím OC v Teplicích jsme jádrovou vrtačkou Cardi (jednofázová, příkon 3,42kW) vrtali na střeše.
Kovové tělo vrtačky, kovový stojan a do toho nám začalo pršet jak z konve (mokrý jsme byli úplně na skrz).  
Po dotyku s tělem vrtačky mi zabrněla ruka a naštěstí proudový chránič na nedalekém antoníčku včas vybavil.
Proto bych se chtěl zeptat i na vaše zkušenosti... :)

Jirka Š. Svejkovský:
S kolegou jsme řešili instalaci ve stáji pro krávy. Vzal hliníkový žebřík a opřel ho o stěnu. Přitom stál v močce. Žebřík opřel o chumel vodičů. Jeden z nich byl naostro, protože jsme zkoušeli rozvaděč a neřekl nám, co hodlá udělat.

Akce byla následující: Zařval, žebřík (6m) odhodil a lehnul do močky. No, přežil to ve zdraví.

Do dneška si pamatuje, jak ho bolelo víc jak asi 150mA po dobu 20ms.

Jiří Schwarz:
Myslím, že zatím ne...
Dostal jsem pořádnou pecku, když se "provizorní" kabel prodřel na konstrukci lešení...
A chrániči to bylo "jedno"...
Takže spíše chránič zachránil od větší "devastace" zařízení, do kterého se dostala voda a opakovaný výpadek chrániče naznačil, že se děje něco nenormálního.

--------------
Tu vrtačku bych měl strach používat!!
Chtělo by to pro jistotu "mimořádnou revizi"... To je třída I nebo II ?

Ludvík Kubík:
Citace: Jiří Schwarz  17.08.2013, 23:10

Myslím, že zatím ne...
Dostal jsem pořádnou pecku, když se "provizorní" kabel prodřel na konstrukci lešení...
A chrániči to bylo "jedno"...

Předpokládám, že jste si zjistil, zda chránič měl reagovat, nebo ne. To by mě zajímalo.

Jakub Sedláček:
To: Jiří Schwarz
Všechna zařízení byla po revizi asi před 3-4 měsíci. Vše OK
Je to třída I. celokovové tělo, v horní části vypínač a krytky pro výměnu uhlíků, samotné vynutí a na konci 3° převodovka vylitá převodovým olejem a přívod vody k vrtáku. Novější modely mají na přívodním kabelu krabici ( Test-Reset ) a bez přizemnění ani neroztočí.
v příloze obrázek vrtačky

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana