Jaký je vhodný kabel do země k čerpadlu?
Pavel Horský:
Citace: Zdenek Rajmont 11.08.2013, 21:55
Má zkušenosti s venkovními 3f. zásuvkami jsou velmi špatné.
Krytí - nekrytí, vždy po pořádném lijáku často vypadl chránič a pokud náhodou vydržel, vylila se po vytažení vidlice horká voda ...
Malý plasťáček nadělá mnohem více služby.
Vždy je to jen o typu vybrané zásuvky. Když necháš venku zásuvku s gumovou, rádoby těsnící průchodkou, pak je tu samozřejmě problém. Není nad klasickou průchodku s vnitřní gumou a závitem. Pak může pršet jak chce a problém nebude.
Milan Hudec:
Kabel od čerpadla protáhnout chráničkou až do sucha v objektu, zásuvky ve studnach nemají dle selského rozumu co dělat
Lukáš Malík:
To Hudec Milan: nikdo nehovoří o zásuvce ve studni.
Tak jsem přemýšlel, jestli někteří zde diskutující někdy viděli vrtanou studnu.
Snad obrázek pomůže.
Doma to mám podobně, vevnitř na skruži je plast krabice v krytí, na ní je i servisní zásuvka v krytí + napojení čerpadel a hlídání výšky vody ve vrtu. Dál odbočka k zalévání zahrady a odbočka pro bazén.
Proto je tam ta skruž (tedy nejen proto), aby se tam daly umístit další věci.
Pokud vyberu vhodné komponenty, nemůže zde nastat problém.
Jiří Schwarz:
Citace: Lukáš Malík 14.08.2013, 12:15
...
Doma to mám podobně, vevnitř na skruži je plast krabice v krytí, na ní je i servisní zásuvka v krytí ....
To je odborné vyjádření, které mi víc než elektriku připomíná "rozmnožování zvěře".
Ta skruž je ideální místo pro "vznik problémů".
Tam se při některých změnách teploty bude logicky srážet vlhko. A je to horší prostředí, než pod přístřeškem, kde to "větrá".
Pravidelné vysrážená vodní pára je horší, než "déšť"...
Z hlediska dlouhodobé spolehlivosti to není nějaké dobré řešení.
Lukáš Malík:
Nemám problém. To ideální problémové místo větrá až dost, řekl bych. Za 4 roky jsme na to nešáhli.
Přílišně bych nepaušalizoval ..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana