Jaký je vhodný kabel do země k čerpadlu?

<< < (5/6) > >>

raj:
Citace: Miloš Kotek  15.08.2013, 23:07

Já bych se nebál použít zásuvku a vidlici Mennekes v krytí IP67. Viz jejich katalog - široká nabídka, perfektní provedení. Mám s nimi dlouhodobé zkušenosti v podobných podmínkách.

(jupi) Dík za tip.

Pavel Kalenda:
mohu navázat? ...automaticky bych pro ponorné 3f čerpadlo volil přívod CYKY-J 5x2,5 (případně 1,5mm ale máme to 30m od domu...),  nicméně výrobce čerpadla doporučuje 4-žilový. vidíte v tom nějaké nevýhody? uzemění čerpadla a napojení na chránič - v čem bude prakticky rozdíl oproti 5-ti žilám?   

co se propojení kabelů ve zhlaví týká, studnař říkal, že krabice s krytím mu nefungovaly, že tam často stejně kondenzovala vlhkost, která se nahromadila a došlo ke zkratu a tak, že prý do krabiček ted naopak dělá dírky, aby vlhkost mohla odtékat - není to divné řešení? čekal bych, že bude vlhkost dlouhodobě kondenzovat na obnažených koncích vodičů (z vrtu stoupá přirozeně teplejší vzduch než je ve zhlaví v zimě). tak alespon spoje a konce vodičů zasilikonovat, co myslíte?  o:-)

Milan Hudec:
Pan studnař at si vrtá studny a ne krabice.
Do těch patří gelová výplň, jednoduché, účinné, trvalé.

Jan Franěk:
Jen doplním. Osobně bych připravil kabel 5x a k němu druhý 3Ox1,5, kvůli sondám hlídání hladiny. 5x se občas hodí právě kvůli nějakému řízení čerpání a podobně (do budoucna nikdy nevíte). Když tak může být vodič N neužitý=ukončený ve svorce.

Milan Hudec:
A já doplním, že onen ovládací doporučuji stíněný, některé řídící jednotky jsou z indukovaných pulzů motoru zmatené.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana