Jaký je vhodný kabel do země k čerpadlu?

<< < (4/6) > >>

solimek:
Já bych se nebál použít zásuvku a vidlici Mennekes v krytí IP67. Viz jejich katalog - široká nabídka, perfektní provedení. Mám s nimi dlouhodobé zkušenosti v podobných podmínkách.

Jiří Schwarz:
Citace: Zdenek Rajmont  15.08.2013, 22:26

:o A jak chcete udělat studnu bez skruží ?
A co nezámrzná hloubka ?

Já se nesnažím kecat do technologie "vodařů".
Ale kdybych do toho "mohl kecat",  tak bych se snažil v takovém prostředí nemít zásuvku. Pokud tam musí být napojen kabel CYKY na kabel k čerpadlu, tak raději ve "vodotěsnější" krabici, na "rozpojitelné" svorky, ať již šroubové, nebo "WAGO".
Ale je to můj názor, ovlivněný zkušenostmi. Možná má někdo jiné představy, jiné zkušenosti, ...

raj:
Já nevím ...
Mám v práci 60m vrt, vyskružovaný v zemi do 2,5 m.
Betonové "odšupovací"dvojvíko. Pískem vysypané dno.
Stálejší prostředí neznám ! Sucho. (jen musím odstranit pavučiny, když tam lezu)
Malý plasťáček přivrtaný cca v metrové hloubce kde je nasvorkovaná nautila a zásuvka zespodu.
20let to funguje.

Lukáš Malík:
Citace: Zdenek Rajmont  15.08.2013, 23:18

Já nevím ...
Mám v práci 60m vrt, vyskružovaný v zemi do 2,5 m.
Betonové "odšupovací"dvojvíko. Pískem vysypané dno.
Stálejší prostředí neznám ! Sucho. (jen musím odstranit pavučiny, když tam lezu)
Malý plasťáček přivrtaný cca v metrové hloubce kde je nasvorkovaná nautila a zásuvka zespodu.
20let to funguje.

Souhlas.
Konečně taky další příklad z praxe a ne jen slabé teoretizování.. :)

Jan Franěk:
Citace: Miloš Kotek  15.08.2013, 23:07

Já bych se nebál použít zásuvku a vidlici Mennekes v krytí IP67. Viz jejich katalog - široká nabídka, perfektní provedení. Mám s nimi dlouhodobé zkušenosti v podobných podmínkách.

Jsem na tom podobně  (jednicka)

Pokud jsem musel provést spojení dvou kabelů přímo v kopané studni, s úspěchem jsem využíval i gelových spojek. Ta se nechá i po několika letech znovu otevřít a opětovně použít. Prozatím mám odzkoušené 2x rozebrání a znovusložení, během cca 6 let. Bez problémů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana