Jaký je vhodný kabel do země k čerpadlu?
solimek:
Já bych se nebál použít zásuvku a vidlici Mennekes v krytí IP67. Viz jejich katalog - široká nabídka, perfektní provedení. Mám s nimi dlouhodobé zkušenosti v podobných podmínkách.
Jiří Schwarz:
Citace: Zdenek Rajmont 15.08.2013, 22:26
:o A jak chcete udělat studnu bez skruží ?
A co nezámrzná hloubka ?
Já se nesnažím kecat do technologie "vodařů".
Ale kdybych do toho "mohl kecat", tak bych se snažil v takovém prostředí nemít zásuvku. Pokud tam musí být napojen kabel CYKY na kabel k čerpadlu, tak raději ve "vodotěsnější" krabici, na "rozpojitelné" svorky, ať již šroubové, nebo "WAGO".
Ale je to můj názor, ovlivněný zkušenostmi. Možná má někdo jiné představy, jiné zkušenosti, ...
raj:
Já nevím ...
Mám v práci 60m vrt, vyskružovaný v zemi do 2,5 m.
Betonové "odšupovací"dvojvíko. Pískem vysypané dno.
Stálejší prostředí neznám ! Sucho. (jen musím odstranit pavučiny, když tam lezu)
Malý plasťáček přivrtaný cca v metrové hloubce kde je nasvorkovaná nautila a zásuvka zespodu.
20let to funguje.
Lukáš Malík:
Citace: Zdenek Rajmont 15.08.2013, 23:18
Já nevím ...
Mám v práci 60m vrt, vyskružovaný v zemi do 2,5 m.
Betonové "odšupovací"dvojvíko. Pískem vysypané dno.
Stálejší prostředí neznám ! Sucho. (jen musím odstranit pavučiny, když tam lezu)
Malý plasťáček přivrtaný cca v metrové hloubce kde je nasvorkovaná nautila a zásuvka zespodu.
20let to funguje.
Souhlas.
Konečně taky další příklad z praxe a ne jen slabé teoretizování.. :)
Jan Franěk:
Citace: Miloš Kotek 15.08.2013, 23:07
Já bych se nebál použít zásuvku a vidlici Mennekes v krytí IP67. Viz jejich katalog - široká nabídka, perfektní provedení. Mám s nimi dlouhodobé zkušenosti v podobných podmínkách.
Jsem na tom podobně (jednicka)
Pokud jsem musel provést spojení dvou kabelů přímo v kopané studni, s úspěchem jsem využíval i gelových spojek. Ta se nechá i po několika letech znovu otevřít a opětovně použít. Prozatím mám odzkoušené 2x rozebrání a znovusložení, během cca 6 let. Bez problémů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana