Proč je ze stoupaček v paneláku tažen kabel CYKY 5Cx2,5?

<< < (5/5)

Lukáš Rotrekl:
Ne, nechápete. Požadavek minimálně 10mm2 pro CU a 16mm2 pro AL je pro vodič PEN, který plní funkci jak pracovního, tak ochranného vodiče. Pokud dojde k jejich rozdělení, "není" už na jejich minimální průřez kladen nějaký zvláštní požadavek. Pak už je to jen o dimenzování kabelu s ohledem na předpokládáano u zátěž... V paneláku bude asi bez problémů stačit 5x4, ale 5x6 je jistota řekněmě  na 90% že bude dostatečná. (bude záležet, jak jsou kabely uloženy, kolik jich půjde v souběhu ......)

Pavel Horský:
Citace: Karel Vlach  04.08.2013, 15:58

Nedávno jsem řešil přívod ke svému bytu a můj nadřízený (revizní technik) mi doporučil natáhnou 5x6 + CYA 16 ...Mám to tedy správně _?

Ano, takto to máte pravděpodobně správně. Neznáme energetickou náročnost vašeho bytu, ale dá se předpokládat, že jde o běžný byt s běžnou instalací a přívod je kousek od ER a potom je to opravdu sprábně.

Jiří Schwarz:
Citace: Karel Vlach  04.08.2013, 15:58

...
Nedávno jsem řešil přívod ke svému bytu a můj nadřízený (revizní technik) mi doporučil natáhnou 5x6 + CYA 16 ...Mám to tedy správně _?

V zásadě by to mohlo být dobře, ale podle okolností by mohlo něco chybět - pokud byste někdy potřeboval řešit ovládání blokovaného spotřebiče (akumulačky, přímotopy, elektrický kotel, akumulační ohřívač TUV...),  není špatné mít připraveno "ovládací vedení",  CYKY nebo CYKYlo 3x1,5mm2 už tolik nestojí...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana