Jak zapojit redukci 400V/4P na 400V/5P ?
solimek:
Myslím, že již existují, vinutí PE musí být opačně orientované proti ostatním vinutím. Pro zásuvky ideální. Myslím, že Schneider to dělá. Kdysi jsem na to již narazil, ještě se kouknu.
Zbyněkk:
(poklona) za odpovědi.
Ještě mě napadlo, že bych mohl zakopat vlastní zemnící tyč. Nevíte jak dlouhá by měla být?
solimek:
Citace: Milan Hudec 01.08.2013, 11:19
Pokud vím tak se již uvažuje o prohnání cívkou chrániče i vodiče PE
Něco málo jsem k tomu našel. Nevím ale, proč by toto řešení mělo být v pevné instalaci zakázáno, pokud vodič PE nebude přerušován, pouze bude procházet toroidním transformátore m. Pro zásuvky ideální.
Jiří Schwarz:
Citace: Zbyněkk 01.08.2013, 11:33
(poklona) za odpovědi.
Ještě mě napadlo, že bych mohl zakopat vlastní zemnící tyč. Nevíte jak dlouhá by měla být?
To záleží na tom, jaké potřebujete uzemnění a v jakém prostředí to bude:
- pokud by vám nějaký zodpovědný elektrikář "vytvořil síť TT", tam by pro vypnutí chrániče mohla stačit tyč řádově 150 nebo 200 cm i ve špatných půdních podmínkách.
- pokud by to bylo i pro ochranu před bleskem, tam je požadavek přísnější, nevěřím, že budete mít takové podmínky, abyste se dostal pod 10 Ohmů s "jednou tyčí".
- a kdyby to mělo být jako "uzemnění pro síť TN", pak by to bylo asi na rozkopání celé zahrádky" a vytvoření nějakého složitějšího uzemňovacího systému.
Vít Rotrekl:
Citace: Zbyněkk 01.08.2013, 11:33
(poklona) za odpovědi.
Nejlepsi.by bylo reseni s oddelovacim trafem. Bylo by pouzitelne i na 4p i na 5p zasuvky. Krabice s oodelovacim trafem by z 3f+PE vyrobila 3x 1f+N+PE (spise 3x L1+L2 +PE). Na výstupu hlidac isolace a jisteni. Doufam ze jsem ten popis moc nezvoslil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana