Může se při proudu 12A vodic 2.5 mm2 a jistič 16A zahřívat na 50°C?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Fuk Tomáš 11.07.2013, 12:04
...Každý z těch dvou obvodů má svou jalovinu a ty se na svorkách zdroje sečtou (vč. znaménka).
To je pravda, v praxi to znamená první "galvanický spoj" např. v rozvaděči, HR, RE, HDS, atd...
Milan Hudec:
Asi si sedim na vedení, ale pokud situaci zjednoduším, tak mám k jednomu zdroji paralelné připojené dva kondenzátory a dvě cívky
Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Schwarz 11.07.2013, 12:31
Dejme tomu, že máte pravdu. Ale pomůže to posunout diskusi k nějakému výsledku?
Označení slepých uliček tomu rozhodně napomůže.
Citace: Milan Hudec 11.07.2013, 16:19
Asi si sedim na vedení, ale pokud situaci zjednoduším, tak mám k jednomu zdroji paralelné připojené dva kondenzátory a dvě cívky
A uvědomuješ si, že je tam ten tvrdý zdroj, který ruší jakoukoli souvislost mezi proudy odebíranými jednotlivými paralelními větvemi?
Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš 11.07.2013, 19:21
A uvědomuješ si, že je tam ten tvrdý zdroj, který ruší jakoukoli souvislost mezi proudy odebíranými jednotlivými paralelními větvemi?
Právě proto jsem již uváděl, že bude záležet na délkách a vlastnostech vodičů jednotlivých větví.
Jen tak pro představu:
Mějme DC tvrdý zdroj, dvě relátka a jeden kondenzátor, který připojím paralelně přímo k vinutí jednoho z nich (dosáhnu zpoždění v přítahu a odpadu), pokud nebudu chtít, aby i druhé relé bylo kondenzátorem ovlivněno, nebudu ho moci připojit "k úplně stejným bodům", jako relé s kondenzátorem.
Jenže to právě nevíme o instalaci z dotazu (délky vodičů, kde je zapojena kompenzace a pod.)
P.S.
Jsem si vědom, že dohadovat se zrovna s Tebou je trochu odborná sebevražda, ale když máme to léto, jdu do toho (dance) (dance) (dance)
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec 11.07.2013, 19:34
Jen tak pro představu:
Mějme DC tvrdý zdroj, dvě relátka a jeden kondenzátor, který připojím paralelně přímo k vinutí jednoho z nich (dosáhnu zpoždění v přítahu a odpadu), pokud nebudu chtít, aby i druhé relé bylo kondenzátorem ovlivněno, nebudu ho moci připojit "k úplně stejným bodům", jako relé s kondenzátorem.
Takže ten zdroj zase až tak tvrdý není, že? :D
O tom, co udělá nějaká reálná impedance zdroje (=svorky v rozvaděči) s proudem (jalovým i činným) v obvodu zářivek při připojení motorového obvodu na týž rozvaděč, jsem psal dnes v 9:22:25. Ten proud o nějaké % klesne (a nikoli, že se po zářivkovém obvodu začne rozlévat nějaká další jalovina z motorového obvodu).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana