Může se při proudu 12A vodic 2.5 mm2 a jistič 16A zahřívat na 50°C?
Jiří Schwarz:
Když se hřeje i jistič, nepadá? Jestli je jeho povrchová teplota o tolik vyšší než okolí, předpokládal bych, že se ohřeje tepelná spoušť a jistič vypne.
Pokud jde o kabel - jak jsou svítidla umístěna, zapojena? Není možné, že by vám PE vodičem tekly nějaké vyrovnávací, bludné proudy?
Jaká je tam jiná technologie? Není možné, že by kabel zatěžovala nějaká DC složka, kterou "standardní kleště" neumí změřit?
Václav Třetí:
Já bych na to šel odjinud. Máte správně vykompenzováno? Moje zkušenost je, že mnohé moderní kompenzační kondenzátory bez oleje ztrácejí kapacitu pozvolna až k nulové hodnotě a neudělají zkrat jako staré olejáky, které vytekly a většinou zkrat udělaly, čímž si vynutily opravu svítidla. Nevykompenzova né zářivkové nebo výbojkové svítidlo má cos fí někde mezi 0,5 a 0,6 a to by mohlo být příčinou nadměrného ohřevu kabeláže i jističe.
Jaroslav Hasala:
Asi bych se také zaměřil na "jalovinu" ... :)
Josef_19620:
Tak k tomu RT jen to, že je to vedoucí montážní firmy se zkouškami RZ a ten má obavy že svítidla nevyhovují a kvůli ohřevu že nedojde k převzetí...
Jistič 3x16A se zahřívá ale nikdy nevypnul.
Kabel je CYKY 5Cx2,5.
Teplé jsou u vodiče od jističe ke svorkovnici v rozvaděči. Z rozvaděče jdou kabely ve svazku pevně stažené. Tyto okruhy se svítidly jsou 3, tedy 3 jističe 3x16A těsně vedle sebe a všechny topí stejně :(
Jiří Buben: Přímo na některých svítidlech byl měřen vstupní proud cca 2A s kompenzací. Bez kompenzačního kondenzátoru 45mF je odebíraný proud asi dvojnásobný. Proto předpokládám že 12A na každé fázi odpovídá šesti dobře vykompenzovaný m svítidlům. Harmonické si dala změřit montážní firma sama.
Také si myslím že kabel 3x2.5 se při trvalém proudu 12A musí trochu hřát v prostředí okolo 25 stupňů.
Jenom mi není jasné proč naměřím i v každém středním vodiči proud necelých 5A. Když jsou svítidla správně rozfázována tak by proud ve středním vodiči alespoň teoreticky nulový ne?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Jiří Buben 06.07.2013, 08:25
...Jak je vedení dlouhé?...
18 svítidel bude asi nějaká větší hala, rozměry budou zřejmě větší?
Jouleovo teplo Q= R*I2*t
Ta délka vedení / tím pádem odpor / bude asi směrodatná...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana