Lze vést rozvody 12V z bytového rozvaděče 230V?
Maresdrtyb:
Je možné instalovat v bytovém rozvaděči 230V zvonkový transformátor a vést z něj rozvody 12V kabely SYKFY pro zvonek a požární čidla?
Milan Hudec:
Tento kabel nemá obecně v rozvaděči co dělat, vývod trafa provedte kabelem CYKY a někde dál si ho spojte se zvonkovým rozvodem, pozor si také dejte při výběru trafa, mnohé se bezpečně jen tváří
Tomáš Žabka:
No osobně se domnívám, že na rozvod zvonku je to v pořádku, vzhledem k tomu, že se jedná o FELF (malé funkční napětí) a izolační pevnost kabelu určitě také vyhoví. Nenapadá žádný předpis se kterým by použití tohoto kabelu bylo v rozporu. Pokud někdo uvede normu a odstavec se kterým je použití kabelu SYKFY na 12V FELF v rozvaděči TN-C-S 230/400V, tak potom ano, ale jinak já bych to neviděl jako problém. Trochu jiné by to bylo pro použití na SELF nebo PELF tam by musel být dodržen odstup od ostatních kabelů, ale u FELF je to podle mě ok. Pokud se mílím opravte mě prosím někdo a uveďte normu na základě, které je to v rozporu.
Milan Hudec:
Citace: Tomáš Žabka 04.07.2013, 16:22
No osobně se domnívám, že na rozvod zvonku je to v pořádku, vzhledem k tomu, že se jedná o FELF (malé funkční napětí) a izolační pevnost kabelu určitě také vyhoví. Nenapadá žádný předpis se kterým by použití tohoto kabelu bylo v rozporu. Pokud někdo uvede normu a odstavec se kterým je použití kabelu SYKFY na 12V FELF v rozvaděči TN-C-S 230/400V, tak potom ano, ale jinak já bych to neviděl jako problém. Trochu jiné by to bylo pro použití na SELF nebo PELF tam by musel být dodržen odstup od ostatních kabelů, ale u FELF je to podle mě ok. Pokud se mílím opravte mě prosím někdo a uveďte normu na základě, které je to v rozporu.
Šmarjá kolego, onen FELV (ne F) právě vytvořím tím, že použiji v rozvaděči SYKFY (dance)
Jiří Kubík:
No toto - SELF, PELF, FELF...
Že bych něco zaspal... ?
A nebo je to jenom - MÍLIT se je lidské ?
:)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana