Existuje norma uvádějící prostupy kabelů přes plechové hrany?
Miroslav Minařík:
Citace: Luboš Hladík 24.06.2013, 12:13
... a bylo mi sděleno, že to tak běžně dělají. Že udělají větší otvor, skrz který kabel protáhnou. Plus jsem dostal odpověď typu "doteď si nikdo nestěžoval", "nikdy s tím problém nebyl".
A mohl byste nám seznámit s tím, kdo toto tvrzení uvádí?
Jan Franěk:
Citace: Miroslav Minařík 24.06.2013, 12:46
Mě by to také zajímalo.
Citace: Luboš Hladík 24.06.2013, 12:13
Chtěl jsem mít v ruce něco konkrétního, co bych mohl použít jako argument.
Poptejte nějakého RT ve vašem okolí a nechte si udělat revizní zprávu, kde toto bude uvedeno jako závada. Dokud nebude odstraněna, nezaplatil bych doplatek za odvedenou práci. Myslím, že taková revizní zpráva bude dostatečným argumentem. Mimochodem v té by měla být uvedena i ČSN a příslušný článek normy, které toto provedení odporuje.
Luboš Hladík:
Citace: Miroslav Minařík 24.06.2013, 12:46
Víte, já rovnou zvažoval, jestli uvést jméno firmy, která mi žaluzie montuje. Ale ještě uvidím, jak se k celému problému postaví, jestli tyto vady opraví a alespoň formou slevy mi nahradí tento víkend, který jsem odstraňování problémů strávil.
Pokud se k tomu postaví čelem, vše opraví a dokončení montáže už bude bez problémů, tak budu doufat, že si z toho sami vezmou ponaučení a znovu se jim to nestane a nebudu je zveřejňovat. V opačném případě se zdráhat nebudu.
Mým cílem ale není zde dělat negativní referenci, ale snažil jsem se zajistit si podklady pro jednání o reklamaci a nápravě. K tomu by mi právě pomohla nějaká konkrétní norma, která určuje, jak vést prostup plechem.
Citace: Jan Franěk 24.06.2013, 10:38
Myslím že mormální člověk, nemusí hledat hned normu, aby věděl, že toto řešení je nebezpečná prasečina. Stačí jen špetka zdravého rozumu.
Existuje pro tyto případy takové množství materiálu, že nemá asi cenu zde vše vypisovat.
I z tohoto důvodu bych to nechal tu firmu předělat.
Jak jsem už psal dříve - mně rozum říká, že to tak není správně a také jsem na to upozornil a chci to po montérech předělat. Jenže "oni to tak běžně dělají"...
František Šohajda:
Pokud vím ,tak montáž určitě provádějí pro výrobce OSVČ a jak jsem zjistil, ze dvou partií montáží, je jeden s el. kvalifikací a ten zašťituje všechny....byl y to kuchaři, zedníci,
stolaři.?
(nic proti jiným profesím!)
Co potom po takových lidech chceme?? (zle)
PS. PODOBNÁ FIRMA ....
Robert Jedek:
Citace: Luboš Hladík 24.06.2013, 13:14
Mým cílem ale není zde dělat negativní referenci, ale snažil jsem se zajistit si podklady pro jednání o reklamaci a nápravě. K tomu by mi právě pomohla nějaká konkrétní norma, která určuje, jak vést prostup plechem.
Odpověď najdete v ČSN 33 2000-5-52 ed.2 / 522.8 Ostatní mechanická namáhání
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana