Má být kouřovod komína s kovovou vložkou a nástavcem propojen s hromosvodem?

<< < (2/12) > >>

Wolfgang Marks II:
 pánové, hezky jste si popovídali z hlediska zákona, ale proč to neodpovídáte podle norem?

Milan Hudec:
Citace: Wolfgang Marks II  12.06.2013, 09:37

pánové, hezky jste si popovídali z hlediska zákona, ale proč to neodpovídáte podle norem?

Myslím, že toto je mírně nadnormové řešení:
Jak horní tak spodni konec vložky spojit s HOP, komín jako takový dostat do ochranného prostoru jímače, jímač navrhnout tak, aby byl v cestě dýmu

Jaroslav Ratiborský:

Protože-nerad toto slovo používám-si myslím,že můžete, pokud máte chuť, přispět do mlýna i vy nebo ostatní.

Jiří Schwarz:

Protože zákon má vyšší platnost, vyšší právní váhu než technická norma...
Zákon mi říká že musím něco udělat, norma mi dává návod jak to mám udělat...
Dotaz byl na to, jestli to má být udělané, nikoliv jak to má být...

Malér je, když jsou požadavky normy v rozporu se zákonem  (zle)

V elektrice to není tak akutní, "silnice" mají těch rozporů několik!

Hugo K.:
Citace: Milan Hudec  12.06.2013, 07:02

Jak horní tak spodni konec vložky spojit s HOP, komín jako takový dostat do ochranného prostoru jímače, jímač navrhnout tak, aby byl v cestě dýmu

U novstavby toto zcela určitě řeší projekt,
ale já bych se dovolil zeptat,jak řešit ten spodní konec vložky v klasice českého venkova.
Obdélníkové stavení,obytná část, pokračují bývalé stáje. Uprostřed objektu komín končící ve sklípku na brambory, kde jsou dvířka  na vybírání sazí.
Na rohu objektu rozvaděč, z nulového můstku vodič  na poblíž zatlučené "cosi"  jako přizemnění.
Na hřebeni vede vodič mezi jímači,ke kterému lze vložku připojit. Ale co s tím spodkem,když kolem jsou široko daleko  jen ty staré brambory ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana