Jak zmenšit odběr při rozběhu třífázového motoru?

<< < (4/10) > >>

kokeš jiří:
zkusil bych frekvenční měniče Frecon, pouzivam, jsem spokojen. Na ten vykon motoru by slo snad naroubovat i menic 1/230 na 3x230  / u vodaren se takove motory davaly. Zatezovala by se sice jedna faze ale ostatni by neblikaly...

Radovan Fišer:
Nevím, nevím s tou jednou fází. Mám jističe s elektrokotlem "nadoraz". Jsem rád, když mohu veškerou zátěž rozložit. Nejradši bych měl i třífázovou pračku :-)
Nad měničem zauvažuji.  (poklona)  za typy, RF.

Georgis Fasulis:
To Fišer: Jak to tady tak čtu, tak se mi zdá nejlepší řešení pomocí softstartéru, jak navrhuje pan Dosbaba. Softstartér bývá podstatně levnější než měnič (řídí pouze výstupní napětí, nikoliv frekvenci a je tedy jednodušší). A ty malinké relé - softstartéry Enika, co tu jejich web dal právě pan Dosbaba mě zaujaly. Doposud jsem aplikoval softstartéry pouze na velké motory a ani jsme netušil, že se dělají i tak malinké.
Takže mé doporučení je buď softstartér nebo Y/D, fr. měnič má sloužit k regulaci, pouze na rozběh je ho škoda.

Miloslav Janoušek:
Co čerpadlo? Není těsně před zadřením?

Václav Filip:
Doporučuji zjistit, zda motor není chybně zapojen.Při Vámi uváděné impedanci(0,03Ohm k TS,nevím jak jste dospěl k této hodnotě,popř.čím jste měřil) a výkonu el.motoru (2,2kW)jsou uváděné úbytky napětí nesmysl.Hledej te chybu někde jinde.
V.F.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana