Proč se nelíbí ČEZu 40cm podezdívky plotu u pilíře měření?

<< < (6/10) > >>

Josef Křemen:
Nejedná se o to jak bude vypadat plot. Ale kde je hranice pozemku! To snad majitel věděl. Předpokládám, že přední stěna betonu je hranice. A s touto hranicí musí být přední stěna rozvaděče. Co je na tom k nepochopení??
A pokud majitel chtěl něco jiného........

Lukáš Rotrekl:
Citace: Josef Křemen  07.06.2013, 14:47

Nejedná se o to jak bude vypadat plot. Ale kde je hranice pozemku! To snad majitel věděl. Předpokládám, že přední stěna betonu je hranice. A s touto hranicí musí být přední stěna rozvaděče. Co je na tom k nepochopení??

Takže když bude hranice uprostřed komunikace (i takové jsou),  tak bude muset být rozvaděč uprostřed silnice?

Nebo když bude řadovka s parkovacími místy podél cesty ale už na vlastním pozemku, tak budou obtýden, když se manželce úplně nepovede parkování měnit elektroměrový rozvaděč?

Nebo nebudu moct osadit elektroměrový rozvaděč kolmo k pozemku do pěrné zídky vjezdu, protože už nebude dvířky na hranici? Trošku soudnosti!!

Netvrdím, že dotazovaný stav je ideální, ale jednalo se o stav dočasný. Ono pokud dojde ***ec, tak si vždy důvod proč neosadit najde....

A propo, čekám, ještě na odpověď na otázku co utopený rozvaděč v zateplení. Otvor je překryt dvířky dostatečně velkými aby šly původní dvířka plně otevřít, je řádně označen tabulkami.....

František Šohajda:
Citace

A propo, čekám, ještě na odpověď na otázku co utopený rozvaděč v zateplení. Otvor je překryt dvířky dostatečně velkými aby šly původní dvířka plně otevřít, je řádně označen tabulkami.....

Nic se díte nebude, protože tam je už elektroměr zabudovaný.... revize dle zákona není už potřeba ... (dance)

Už jsem  viděl podobných elměr.rozvaděč ů, kde bylo HDO a nic nespínalo už roky a roky, nebo HDO bylo jištěno až pojistkami v HDS, dokonce jsem viděl místo hl. jističe u elektroměru klasický vypínač a nic se neděje dodnes!! a td ... atd....vesele se mění elektroměry bez problémů!!

Dvířka na zateplení elm.rozvaděče je to nejmenší zlo co jsem za dobu praxe viděl a dodnes to pracuje!! (dance)

Lukáš Malík:
Citace: František Šohajda  07.06.2013, 19:20

Nic se díte nebude, protože tam je už elektroměr zabudovaný.... revize dle zákona není už potřeba ... (dance)

Už jsem  viděl podobných elměr.rozvaděč ů, kde bylo HDO a nic nespínalo už roky a roky, nebo HDO bylo jištěno až pojistkami v HDS, dokonce jsem viděl místo hl. jističe u elektroměru klasický vypínač a nic se neděje dodnes!! a td ... atd....vesele se mění elektroměry bez problémů!!

Ano, mohu potvrdit taky  :)

Petr M:
Citace: Josef Křemen  07.06.2013, 14:47

Sorry, ale tohle furt nechápu. To bourání zdi je přece PROTI připojovacím podmínkám i zdravýmu rozumu.

1) Pánové už naznačili možnost parkování na vlastním pozemku před plotem.
2) Jak to vlastně montér ověří? Stáhne si katastrální mapu? A není mu už z principu jedno, protože tam není od toho, aby řešil majetkoprávní záležitosti?
3) V podmínkách není o hranici pozemku ani slovo, schválně jsem je teď 2x přečetl a nic.
4) Pokud by dvířka RE byly na hranici pozemku, rozvaděč je 3D a montér zanoří ruku dovnitř - za hranici pozemku. Takže se tak jako tak předpokládá souhlas majitele s sím, že mu někdo strčí ruce na jeho pozemek. Pár centimetrů tak není rozhodujících.
5) Zkoušel jste e někdy vrtat v rozvaděči a opírat se o něj doel špičkama bot? Znám pohodlnější pracovní polohy a stejně bude montér stát aspoň 40cm od RE. Tak si aspoň má kam položit vercajk...
6) V připojovacích podmínkách je, že RE musí být chráněný před poškozením. Betonová zeď je snad lepší ochrana, než jenom plastový podstavec. Třeba před letícím vozem rallye hospoda...

Prostě z logiky toho monéra jsem tak nějak paf... Přece pro dodavatele energie by měla být na prvním místě bezpečnost, na druhým platební morálka zákazníka a pak teprve realizace vlastních estetických představ a léčba blbé nálady montéra.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana