Kto poradí ohľadom aktívneho bleskozvodu, ktorý ma chrániť FV elektráreň?

<< < (13/16) > >>

Ján Grosshappel:
Citace: Fuk Tomáš  05.06.2013, 17:42

Kolik na to máte peněz a času?

Povedal by som, že peňazí neobmedzene (teda zas aby to bolo rentabilné) a čas? Asi koľko bude treba, aby to bolo urobené tak ako to má byť. Ak bude treba kopať uzemnenie tak sa bude kopať, urobí sa všetko čo bude nutné urobiť. Tá FVE má fungovať ďalších 20 rokov, takže....

Ján Grosshappel:
Citace: Jan Hájek  05.06.2013, 18:13

Už to pochopte, protože je zprasené uzemnění, tak se při zhoupnutí potenciálu vše vyrovnává po datech a komunikační karty šly do háje.
Další diskuse nemá cenu, rozbijte prasátko a sežeňte někoho, kdo tomu rozumí.
Účelem diskuzí není charitativní práce a doučování látky ze střední školy.

Pán Hájek, viete mi niekoho poradiť? Najlepšie revizáka, ktorý sa tomu rozumie?

Petr Liskar:
Citace: Ján Grosshappel  05.06.2013, 18:21

Pán Hájek, viete mi niekoho poradiť? Najlepšie revizáka, ktorý sa tomu rozumie?

Pane, vy zjevně nechápete, v jaké jste kaši. vás bych s dovolením přirovnal k nově jmenovanému stavbyvedoucím u, který má postavit nový mrakodrap místo původního zhrouceného a shání malíře pokojů, aby mu potvrdil, že stávající základy pro mrakodrap jsou OK... 

Pokud majitel té FVE neuzná, že se nechal napálit, tak je to v loji. Jediné, co můžete je vyměnit spálená zařízení a počkat do další bouřky....

Lukáš Rotrekl:
Neřekl bych, že je tazatel až v tak velké kaši, pokud dokáže setřepat vinu ze své firmy. Nějak jsem z kontextu nepochopil, nebo přehlédl, jestli ten "odborník",  co namontoval SLP zařízení na svod hromosvodu je chráněnec majitele Vašeho nebo majitele FVE.

Další postup bude záležet na tom, jak se k tomu postavíte, jestli budete věřit aktivákům a uvedete vše do souladu s STN 341391, ale s tím vám tady asi nikdo moc nepomůže, i když i zastánci těchto se zde najdou. Pokud je 341391 "kopií" té slavné francouzské normy měly být slaboproudé systémy připojeny přes jakýsi adaptační člen nebo jiskřiště a myslím, že ani podle této neměly na svodu co dělat.

Nebo se rozhodnete k řešení podle mezinárodně uznávaného souboru 62 305, pak to ale asi bude obnášet dost úprav, které nepůjde takhle úplně vyvěštit. Ale principy jsou jasné: maximálně vyrovnat potenciál, ochránit ochranným prostorem jímací soustavy, oddálit ostatní zařízení od vodičů bleskového proudu

K minulému:
Myšlenka o doplňování hromosvodu vyplynula ze zkušeností u nás, kdy jsem se potkal několikrát s tím, že se měl hromosvod doinstalovávat, protože si přes něj pojišťovna podmiňovala platnost pojistky.

Kecy s vygoogleným věcem neberte moc vážně. - Aspoň víte, že jste neoprávněně veden jako dlužník... (Nebo to aspoň tvrdíte  :) - ale o tom diskuze není....

To jestli jste ičař dělající pro firmu nebo zaměstnanec je v konečném důsledku celkem jedno, podstatné je že se snažíte dojít k čemu došlo. Jestli za to můžete vy nebo a tvrdíte že, slaboproudař aby jste před námi nevypadal za pitomce nebo je to tak jak říkáte je v podstatě jen Vaše věc.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Fuk Tomáš  05.06.2013, 14:18

V tom se s ing. Kutáčem názorově lišíme. Já se domnívám, že funguje hůř než prostá tyč. Že (možná) blesk na dům přitáhne, ale ve finálu ho často pustí a nechá prásknout vedle - častěji než prostá tyč. Experimentální výsledky pro takovou domněnku existují.

Já to rozhodně nemyslel jako zastávání se nebo obhajobu aktiváků. Jen v tomto případě prostě "zafungoval" (asi),  jak měl.

K těm experimentální m výsledkům: Máte nějaký zdroj? Rád bych si udělal obrázek co se jak porovnávalo. Znám fotky vypálených děr ve střeše vedle aktiváků. Přemýšlel jsem ale o tom, jestli to bylo způsobeno nezafungováním aktiváku jako takového nebo následným přeskokem ze svodů nebo i samotné hlavice, protože jev který aktiváky neodmyslitelně provází je málo svodů a tím dostatečná vzdálenost v řádu metrů...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana