Kto poradí ohľadom aktívneho bleskozvodu, ktorý ma chrániť FV elektráreň?

<< < (12/16) > >>

Ján Grosshappel:
Kolega Hájek vám nabídl bezplatné zpracování oponentury za účelem žaloby. Nechci mluvit za něj, ale asi se to neobejde bez obhlídky na místě (úplnou dokumentaci skutečného provedení nemáte),  takže tak úplně zadarmo to asi nebude. Ale važte si toho, lepší nabídku vám nikdo nedá.

Určite žalovať nikoho nebudú. Za všetko je zodpovedný už spomínaný najdokonalejši samozvaný odborník, ktorý vie všetko najlepšie (ja som ho už inak dávno prekukol, a aj ostatní zamestnanci firmy, len bohužial majiteľ si o ňom myslí, že je nenahraditeľný ...).
Mne bolo povedané (prikázané),  aby som to dal v čo najkratšom čase do poriadku.

Fuk Tomáš:
Citace: Ján Grosshappel  05.06.2013, 17:36

...Mne bolo povedané (prikázané),  aby som to dal v čo najkratšom čase do poriadku.

Kolik na to máte peněz a času?

Ján Grosshappel:
Takže vlastne podstatná otázka:

Zariadenia namontované na stožiary (oceľ. stĺpe),  ktorý slúži ako zvod bleskozvodu, tam nemajú čo hľadať a treba ich zdemontovať??

Aj tak nechápem, ako sa prepätie dostalo do komunikácie meničov, keďže nemajú nič spoločné s kamerami a EZS. Nakoniec sa síce všetky dátové káble stretnú v jednom switchi, ale ten vôbec nie je poškodený a ani na konektoroch nevidno nejaké stopy po výbojoch.

Fuk Tomáš:
Citace: Ján Grosshappel  05.06.2013, 17:43

Zariadenia namontované na stožiary (oceľ. stĺpe),  ktorý slúži ako zvod bleskozvodu, tam nemajú čo hľadať a treba ich zdemontovať??

Ano. Přemístit do bezpečné vzdálenosti.

Aj tak nechápem, ako sa prepätie dostalo do komunikácie meničov, keďže nemajú nič spoločné s kamerami a EZS. Nakoniec sa síce všetky dátové káble stretnú v jednom switchi, ale ten vôbec nie je poškodený a ani na konektoroch nevidno nejaké stopy po výbojoch.

Asi nemám správně naleštěnou křišťálovou kouli. Jak to máme bez detailní obhlídky na místě poznat? Možný mechanismus vám už popsal kolega Marks.

Citace: Fuk Tomáš  05.06.2013, 17:42

Kolik na to máte peněz a času?

Opakuji otázku, protože jste na ni neodpověděl, a přitom je to ta nejpodstatnějš í.

Jan Hájek:

Už to pochopte, protože je zprasené uzemnění, tak se při zhoupnutí potenciálu vše vyrovnává po datech a komunikační karty šly do háje.
Další diskuse nemá cenu, rozbijte prasátko a sežeňte někoho, kdo tomu rozumí.
Účelem diskuzí není charitativní práce a doučování látky ze střední školy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana