Musí se na ochranné pospojení připojit zásuvky v koupelně?

<< < (20/21) > >>

LAIK1:
Dle mého je pospojování plastů nemoc z povolání, která je třeba léčit!!! Zapojení CY4 do běžné zásuvky, dnešními rádoby elektrikáři si raději ani nepředstavuji. ::) V některých případech méně znamená více. ;) 

Kamil Novák:
Citace: Jan Franěk  07.06.2013, 10:29

Sice chápu, že nemusím mít pospojené vše od futer, po vodovodní baterii, ale v mnoha případech právě vyrovnání potenciálu, může být a je, dost zásadní ochranou.
...
A co takhle nejprve provést měření dřív, než provádět rychlé soudy?

Tak na tomto se určitě shodneme.

Jiří Kubík:
Omlouvám se, vypadla mi ta horší varianta soudního scénáře.
Domnívám se, že je dobré tyhle věci vědět, když už se tady soudy zmínily,  protože při našem povolání ...
Před mnoha lety nám chodily na pracoviště zpracované zprávy o úrazech. Byla to výborná věc.
Takový rozbor úrazů souvisejících s pospojováním, by byla určitě věc velice zajímavá a poučná
pro oba tábory.
A bylo by v mnoha věcech jasno, protože šedivá je teorie a zelený strom života..

zerotest:
Miloš Kotek - Posláno: Včera v 11:39
Vodič pospojování z PE rozvaděče ano, ale samostatně. Připouští tam variantu kdy z krabice do zásuvky (cca 1m kabelu u kterého hrozí minimální poškození a do krabice vodič pospojován. Ale je jasné, že když napojím zásuvku přímo z rozvaděče jen kabelem 3x2,5 takových pět až deset metrů a ještě z jiné místnosti, tak je to něco jiného.
Ale stejně musím mít pospojované další zařízení. Píše tam o napojení poslední prosmyčkované zásuvky jako o horší variantě a my ji preferujeme -vodiče N, L, PE a PE pospojování se tam připojují krásně.
Přeji všem krásný víkend a hlavně tem na mě naštvaným.

LAIK1:
Já také neříkám, že vy provádíte pospojení a celkově spojovaní vodičů špatně. Nejste ovšem jediný elektrikář na světě a realita je hodně často taková jak vidíme na fotce. To je pak lepší dobře utažená 2,5 tam, kde to výrobce určil.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana