Poradíte typ hlasitého a bezdratového zvonku?

<< < (3/5) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  01.06.2013, 11:33

Je to asi 3 roky co jsem měnil bezdrát zvonek u jednoho v RD....Prý sem tam v noci zazvonil a nikdo tam nebyl ! Dal jsemn nový, s plovoucím kódem a je doteď pokoj....
Prý majitel to pak zjistil, bydlel u zastávky ČSAD (autobusu) a první spoj co dojel, mu to prý zapnul ?
Nevím co měl namontované v autobusu ? Byl to zvonek koupený u našich rákosových trhovců.....

Někdy je zmatek tam, kde by ho člověk nehledal!

Některé zvonky mají velmi "primitivní" kodování, některé nemají ani to a je tam jedna z asi 5 frekvencí krystalů kolem 32kHz, ze které se na jedné straně vytvoří jakási modulace a na druhé demodulace. Do toho se snadno "trefí" něco jiného. Nebo druhý přístroj se stejnou "kombinací".
Vím o zvonku, který spouštěl bezdrátový termostat od kotle a pak jsem viděl zvonek, který někdy spouštělo ovládání centrálního zamykání auta... 433 MHz je pěkně "zapráskané" pásmo...
Citace: Kamil Novák  31.05.2013, 18:40

Naopak - v případě nedoslýchavé osoby je optická signalizace víc než žádoucí!  (!)
...

Maximální "bastlířská frajeřina" - před léty jsem přes optočlen pouštěl vyzvánění do televize, pomocí časovačů jsem z horizontálního a vertikálního synchronizační ho impulsu vykouzlil obvod, co v levém horním rohu obrazovky zobrazil červený čtvereček když zvonil zvonek...

Václav Třetí:
Bohužel většina bezdrátových zvonků jsou hračky, které zlobí a mnoho nevydrží, ani u kvalitních nelze očekávat životnost srovnatelnou s běžným zvonkem napájeným kabelem. Při použití na povětrnosti je problém ještě větší, branka plotu bývá hrob pro bezdrátové zvonky a kovový sloupek nebo branka též odstíní nebo zeslabí signál natolik, že 50m nejspíš neprojde.

Doporučil bych, stejně jako někteří kolegové, provedení standardní kabelové a položit kabel dostatečně kvalitní a s vyšším počtem žil a zároveň zapojit komunikační zařízení - domofon, který vám ušetří čas a spoustu zbytečných kroků - hlavně máte-li to k brance 50m.

František Šohajda:
Mám dobré zkušennosti s bezdráty ,jak zvonky tak i na spínání různých návěstí ve zdravotnictví-pokoje,oper.sály návěstí a podobně, aby se nemuselo instalovat vedení, které by mohlo dělat problémy hygyeně.......
Pokud ze zařízení od renomovaného výrobce, není problém a chodí už nějaký ten rok!!
Třeba i ENIKA dříve vyrávěla tuším ? 433 MHz ovládání, dnes je to pásmo pouze pro armádu !Kmitočty se stále mění.....

Ale souhlasím, že drát je drát a většinou je závada v podcenění projektu od projektanta potažmo majitele instalace !

Vašek10A:
Citace: Jiří Schwarz  01.06.2013, 23:17

Maximální "bastlířská frajeřina" - před léty jsem přes optočlen pouštěl vyzvánění do televize, pomocí časovačů jsem z horizontálního a vertikálního synchronizační ho impulsu vykouzlil obvod, co v levém horním rohu obrazovky zobrazil červený čtvereček když zvonil zvonek...

Tak před takovou parádou smekám, to by mne ani ve snu nenapadlo, moc pěkný a šikovný nápad  :) .

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  02.06.2013, 08:54

...
Třeba i ENIKA dříve vyrávěla tuším ? 433 MHz ovládání, dnes je to pásmo pouze pro armádu !Kmitočty se stále mění.....

To jste si asi s něčím spletl.
To už je hodně dávno, co pásmo 430 - 440 MHz je "v celém civilizovaném světě" uvolněno pro amatérskou radiokomunikač ní službu. Do části tohoto pásma zasahují frekvence pro LPD (Low Power Device),  a pak frekvence 433,925MHz pro přenos ovládacích signálů.
Dnes se trochu utíká na vyšší frekvenci, "dvojnásobek",  tj. 867MHz, je tam menší rušení, ale menší dosah. Pro "zamykání auta" na vzdálenost kolem 10m je to ale "dost dobré".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana