Poradíte typ hlasitého a bezdratového zvonku?
David Hruda:
Citace: Jiří Schwarz 01.06.2013, 23:17
Maximální "bastlířská frajeřina" - před léty jsem přes optočlen pouštěl vyzvánění do televize, pomocí časovačů jsem z horizontálního a vertikálního synchronizační ho impulsu vykouzlil obvod, co v levém horním rohu obrazovky zobrazil červený čtvereček když zvonil zvonek...
Jirko, krásné! Výborný nápad. (jednicka)
Milan Hudec:
Maximální "bastlířská frajeřina" - před léty jsem přes optočlen pouštěl vyzvánění do televize, pomocí časovačů jsem z horizontálního a vertikálního synchronizační ho impulsu vykouzlil obvod, co v levém horním rohu obrazovky zobrazil červený čtvereček když zvonil zvonek...
Této úrovně znalostí nedosahuji, tak mě před lety nezbylo, než kotvu u veeelikého miskového zvonku řádně nahnout, čímž jsem dosáhl jiskřivismu, který obraz v TV prakticky vypnul (dance) (dance) (dance)
Daniel Hudzík:
(jednicka)
Fuk Tomáš:
...Maximální "bastlířská frajeřina" - před léty jsem přes optočlen pouštěl vyzvánění do televize, pomocí časovačů jsem z horizontálního a vertikálního synchronizační ho impulsu vykouzlil obvod, co v levém horním rohu obrazovky zobrazil červený čtvereček když zvonil zvonek...
Frajeřina!
V dnešní době digitálních placek byste nejspíš volil IR LED a vyslání nějakého neškodného povelu.
janhercik:
Osobně mám na dvojdomku dva bezdrátové zvonky Jablotron, volil jsem toto řešení jako doplnění zabezpečovacíh o systému. Po pěti letech problémového užívání letos chystám rekonstrukci na drátovou variantu. Nefunkčnost prozradí lístek od pošťáka, nedozvonil se.
1x se tlačítko odhlásilo a nešlo zpět přihlásit
1x tlačítko přestalo úplně fungovat
cca 3x do roka měním baterie (při delších mrazech dost trpí)
občas signál jakoby nedosáhne na vnitřní sirénu, stačí změnit umístění v domě, takže sirény v domě různě přesouvám podle toho, v které zásuvce to zrovna ráčí fungovat
Logikou se to moc neřídí, už jsem tím zamotal hlavu i svému servisákovi (dodavateli) zabezpečovačky . Reklamace ze strany firmy vždy rychle a bez problémů.¨
Vzdálenost tlačítko / siréna 13 - 17 m (podle vylosované zásuvky pro sirénu), vliv asi 15 cm betonová stěna domu s armovacími dráty a výškové rozdíl tlačítko / siréna 2 - 5 m (zase podle zvolené zásuvky pro sirénu).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana