Poradíte typ hlasitého a bezdratového zvonku?
Kamil Novák:
Citace: Tommyme 30.05.2013, 09:44
... vizuální efekty nevadí, ale předpokládám, že zvonky stejně budou v chodbě
Naopak - v případě nedoslýchavé osoby je optická signalizace víc než žádoucí! (!)
A proč by musel být zvonek zrovna v chodbě?
Osobně jsem podobnou situaci před lety řešil tak, že jsem pořídil 2 přijímače, umístěné v zásuvkách kuchyně a obývacího pokoje a to schválně tak, aby byly "na očích".
Oba ovládané jedním tlačítkem, takže jsou oba najednou nejen dost hlasité, ale i viditelné.
V domě byly takto vybaveny ještě další 4 byty a dodnes žádný problém.
Použil jsem tehdy zvonky typ ML-7100, které mají nastavování (párování) mechanickým přepínačem a v jednom objektu je možné provozovat až 8 sestav.
Tlačítek a přijímačů pro každý kanál můžete použít podle libosti a pokud vím, tak k žádnému nežádoucímu spojení dosud nedošlo.
Krytí tlačítek pro venkovní použití je dostačující, výdrž baterií cca 1,5 roku. (beach)
xMichal:
Docela by me zajmalo jaky typ, nebo vyrobce zvonku to byl (je) ze to takhle zmatene funguje.
František Šohajda:
Citace: xMichal 31.05.2013, 19:55
Docela by me zajmalo jaky typ, nebo vyrobce zvonku to byl (je) ze to takhle zmatene funguje.
Je to asi 3 roky co jsem měnil bezdrát zvonek u jednoho v RD....Prý sem tam v noci zazvonil a nikdo tam nebyl ! Dal jsemn nový, s plovoucím kódem a je doteď pokoj....
Prý majitel to pak zjistil, bydlel u zastávky ČSAD (autobusu) a první spoj co dojel, mu to prý zapnul ?
Nevím co měl namontované v autobusu ? Byl to zvonek koupený u našich rákosových trhovců.....
Někdy je zmatek tam, kde by ho člověk nehledal!
Lukáš Malík:
S bezdrátovýma zvonkama je vždycky trochu potíž :-\
Snažím se to vždy řešit kabelem, a pokud je více pater, do každého patra domu jeden zvonek.
Ono kabel přece jen ničím nenahradíš ;)
Jan Franěk:
Doporučuji použít osvědčené dodavatele bezdrátových řešení. Například Enika, nebo Jablotron.
V případě kdy je hlasitost dodávaných zvonků nedostatečná, používám prostý přijímač, kdy si na spínací kontakty relé, mohu napojit klidně i lodní sirénu, světlo v obýváku, nebo cokoliv jiného.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana