Čím mohlo být způsobeno zničení jističů?

<< < (3/13) > >>

David Hruda:
>Malík: nikde nic, jen ty jističe a hřeben.  :-\

Vít Rotrekl:
Hřeben shora nebo zespoda? Nemohl to být nějaký bordel napdaný v tom hřebínku? A tez způsobit nějaký nepříliš "kvalitní" zkrat? Ale to by byly asi stopy i na tom hřebenu....

David Hruda:
Hřeben shora, žádné nečistoty, nic. Saze jsou vyfouknuté zvnitřku jističů ven, takže k "efektům" došlo zřejmě uvnitř, ale proč a jak, to mi hlava nebere.

Miroš Jan:
Citace: David Hruda  21.05.2013, 18:08

Dnes jsem byl přizván k závadě v prvním patře panelového domu: nejde natáhnout jistič. Po příjezdu na místo jsem našel v JOP:
PL7-B25/1 na L1
PL7-B25/1 na L2
PL7-B25/1 na L3
PL7-B16/3 na L1, 2, 3
pro 4 byty na patře. První zleva B25/1 v pořádku, ostatní očouzené a páčka volně chodila nahoru dolu, ale v horní poloze nedržela. Nic dalšího v domě ani v bytech nenese známky poškození, elektroměry v pořádku...
Čím to mohlo být způsobeno?

Tak přesně toto, jsme řešili nedávno s kolegou také. Shodli jsme se na tom, že to nejspíš muselo být přepětí po napájecím kabelu. Ověřené to ale nemáme.

Citace: Lukáš Rotrekl  21.05.2013, 20:10

Odpověď bude: No tak prásklo do vedení.... Za to my nemůžem....Por ucha je na HDV to nás nezajímá.

Na druhou stranu a tady bych viděl mezery v trhu pro p. Hájka (možná ne, možná je to jinak),  když jsem chtěl několikrát osadit bleskosvodiče do neměřené části, setkal jsem se ze strany distributora s nepochopením, proč to tam jako má být. A to je nesmysl, to tam být nemůže, to je zbytečné, dejte si je až za měření.......

V působnosti ČEZ, problém s montáží svodičů, před elektroměr, nemám. Vždy to povolily bez problémů. :)

Fuk Tomáš:
Citace: David Hruda  21.05.2013, 20:58

... Saze jsou vyfouknuté zvnitřku jističů ven, takže k "efektům" došlo zřejmě uvnitř...

To vypadá, že neustály rozpínání zkratového proudu. Nejsou tam SPD?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana