Jakou zvolit elektrocentrálu na notebook, Kipor IG2000 nebo Zipper STE2000IV?
Fuk Tomáš:
-3 dB jsou poloviční akustický (hlukový) výkon...
Roman Šafránek:
Máme ve firmě asi dvě IG2600 (a možná i jednu nějakou menší), které se používají jako náhradní zdroje v případě výpadku proudu a jsme s nimi celkem spokojeni.
Kolega měl nějakou obyčejnou nekapotovanou centrálu o podobném výkonu jako ten kipor, když jsem mu půjčoval KIPORa (jeho centrála už na zátěž netačila tak chtěl použít centrály dvě) tak se mi smál co je to za prdítko. Nakonec se ta jeho ani nemusela startovat.
Konkrétně u té IG2600 kterou používám se mi zdá, že poměrně špatně startuje (hlavně za tepla musím za špagát potáhnout hodněkrát) je ale možné že to je záležitost nastavení... Každopádně máme k dispozici i malinkou Hodna EU 10i a tu jsem nikdy nestartoval jinak než na první cuknutí.
Pro použití na chatě je hlučnost velmi důležitá. U té malé Hondy si umím představit (při vhodném umístění centrály) že je puštěná mnoho hodin (bez zátěže) a nikoho to nijak zvlášť neruší. Na chatu bych si koupil centrálu co nejmenší (a co nejtišší) tak, aby stačila na běžné malé spotřebiče, vodu bych vařil na ohni nebo na plynu (připadá mi prasárna startovat v přírodě centrálu kvůli kafe), notebook bych provozoval určitě s baterií (za hodinu běhu centrály se dobije energie třeba na další 2 hodiny chodu na baterie). Když budete jednou za 5 let na víkend potřebovat sbíječku, půjíčte si k ní odpovídající centrálu
OndřeZ:
Fuk Tomáš: (poklona) , to mě nenapadlo. V podstatě jste mi tím pomohl, kvůli hluku, Zipper vyloučit.
Roman Šafránek: (poklona) za obsáhlou radu. Říkal jsem si, že hlavně kvůli vrtačce pořídím centrálu s vyšším výkonem. Je ale pravda, že vrtat/zbíjet budu výjimečně. Honda EU 10i je cenově přes limit, ale začínám uvažovat o Kipor IG1000. Večer lampičku utáhne a dobít notebook (máte pravdu, je lepší dobít baterky a potom fungovat na ně) taky zvládne. Kdybyste měl typ na jějakou ještě tišší, budu za něj rád. Jinak mám asi vybráno - Kipor IG1000.
Všem, kteří mi radili, (poklona) !
(poklona) Ondřej.
Fuk Tomáš:
Nechci vám do toho mluvit, ale to si chcete idylické večery na chatě rušit vrčením generátoru?
Nestálo by vám to za to, instalovat si tam akumulátor a rozvody 12 V, a generátor používat jen na dobíjení? Ani napájecí zdroj z 12 V k notebooku by neměl být problém. Časem si pak přidáte ještě malé solárko...
OndřeZ:
Mluvit mi do toho je výtané, váš návrh se mi líbí. Čím méně bude klid na chatě rušen vrčením, tím lépe. Moje odbornost, co se elektřiny týká, však končí zapojením zásuvky na 240V. Myslíte, že bych Vámi uvedený úkon zvládl? Máte tip na jednoduché řešení, které by nestálo příliš mnoho peněz?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana